Страните от Третия свят реагираха остро на изявлението на Доналд

...
Страните от Третия свят реагираха остро на изявлението на Доналд
Коментари Харесай

Страните от Третия свят реагираха остро на изявлението на Доналд Тръмп за „мизерните дупки“

Страните от Третия свят реагираха остро на изказването на Доналд Тръмп, че са „ мизерни дупки “.

Според известията в медиите на среща със сенатори американският президент попитал за какво се позволяват имигранти от „ мизерни дупки “ като Хаити, а не високообразовани от Норвегия.

Безпокойство от думите на Тръмп показаха доста страни от Африка и Латинска Америка , както и Африканският съюз .

Американският шарже д'афер в Хаити беше извикан на среща с президента на карибската островна страна за пояснение. Ботсвана също повика за пояснения американския дипломат в страната, съобщи Агенция Франс Прес.

Посланиците от групата на африканските страни в Организация на обединените нации желаеха опровергаване и опрощение от американския президент. След незабавно заседание, траяло четири часа, групата единомислещо съобщи, че е надълбоко шокирана и осъжда скандалните расистки и ксенофобски думи на Тръмп, както са обявени в медиите.

Норвегия също изрече страдание, че името ѝ е забъркано в абсурда.

Вчера и комисията на Организация на обединените нации за правата на индивида реагира и назова изказването на Тръмп „ расистко “.

Също през вчерашния ден в „ Туитър “ Тръмп обаче написа, че в никакъв случай не е споделил нещо неприятно за хаитяните , предадоха международните организации. „ Никога не съм казвал нещо обидно за хаитяните също така, което е явно, а точно, че Хаити е една доста бедна и изпитваща компликации страна “, написа той.

„ Никога не съм казвал: „ Изгонете ги! “. Това е небивалица на демократите. Имам страхотни връзки с хаитяните “, добави Тръмп в „ Туитър “. Той добави, че може би би трябвало да записва съвещанията си.

Сенаторът демократ Дик Дърбин, участвал на срещата с Тръмп, на която е била обсъждана имиграцията, сподели пред американски медии, че президентът на няколко пъти употребява думите „ мизерни дупки “, предадоха Ройтерс и Франс прес. „ Той произнесе на няколко пъти тези думи, изпълнени с злоба “, сподели Дърбин, подлагайки на подозрение опровержението, направено от Тръмп.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР