Страните от Латинска Америка не подкрепят призивите на Запада за

...
Страните от Латинска Америка не подкрепят призивите на Запада за
Коментари Харесай

Financial Times: Латинска Америка не подкрепя изпращането на оръжия в Украйна

Страните от Латинска Америка не поддържат апелите на Запада за изпращане на оръжия в Украйна.

Това сподели мексиканският външен министър Марсело Ебрард сподели пред Financial Times.

„ Не считам, че изпращането на оръжие за удължение на спора се радва на поддръжка в Латинска Америка. Това не е доста умен ход, защото следствията ще бъдат доста значими за Европейския съюз, за ​​Русия и до известна степен за всички останали “, добави още Марсело Ебрард.

Според него наклонността в Латинска Америка е " да се опитваме да намерим или да си представим какво може да бъде политическото решение на спора ".

„ Регионът се връща към политика на необвързаност ", акцентира някогашният външен министър на Колумбия Мария Анджела Олгин.

„ Латиноамериканските страни считат, че Китай и Русия могат да ги поддържат в бъдеще, да вземем за пример, в случай че се дистанцират от Съединените щати. " Конфронтацията не е от изгода за тях, добави Олгин.

Бразилия, Аржентина и Колумбия към този момент отхвърлиха да доставят оръжие на Украйна. Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор разкритикува решението на немското държавно управление да изпрати танкове в зоната на спора.

По-рано ръководителят на Южното командване на Съединени американски щати военачалник Лора Ричардсън съобщи, че Венецуела, Куба, Никарагуа и шест други страни от Латинска Америка имат съветски оръжия и Съединените щати работят за „ замяната на тези оръжия с американски, в случай че тези страни желаят да трансферират в Украйна “. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков на брифинг сподели, че самодейността на Съединени американски щати има правни ограничавания, само че все пак Кремъл ще следи деликатно този въпрос.

 

Източник " Труд "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР