Страните от Европейския съюз ще могат да напълнят газовите си

...
Страните от Европейския съюз ще могат да напълнят газовите си
Коментари Харесай

Der Spiegel: Без руска газ Европа ще напълни газохранилищата само ако напълно спре промишлеността си

Страните от Европейския съюз ще могат да изпълнят газовите си складове на 2/3 единствено в случай че синьото гориво бъде спряно към промишлените предприятия напролет и лятото, написа сп. Der Spiegel.

Според изданието изказванията на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че Европа е подготвена да спре доставките на газ от Русия в случай че Москва одобри единствено заплащане в рубли, са „ прекомерно красиви, с цел да са истина “.

Експертите се съмняват в изказванието на заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс, който споделя, че до ноември Европейски Съюз ще може да размени две трети от доставките на съветски газ и да запълни своите складове до 80 %.

Der Spiegel, базирайки се на учени, отбелязва, че при понижаване на доставките на газ от Руската федерация с две трети е невероятно да се изпълнят хранилищата с размери, задоволителни за прекосяване на зимния интервал.

Според специалиста Юлих Йохен Линсен, пълненето на газохранилищата в сходство с плануваните размери и в същото време намаляването на доставките от Русия ще бъде допустимо единствено в случай че има обилни ограничавания за промишлеността и електроцентралите./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР