Страните от Европейския съюз одобриха удължаването на правилата за COVID

...
Страните от Европейския съюз одобриха удължаването на правилата за COVID
Коментари Харесай

ЕС удължи използването на COVID сертификатите заради ръст на заразените

Страните от Европейския съюз утвърдиха удължаването на разпоредбите за Коронавирус документите с една година до края на юни 2023 година, съобщи Асошиейтед прес. Една от аргументите е възходящият брой нови случаи на ковид преди началото на летния сезон.
Сертификатите бяха въведени през юли предходната година, с цел да се улесни пътуването в 27-членният съюз по време на пандемията. Те са сполучлив инструмент, който дава опция на жителите от Европейски Съюз да пътуват в границите на съюза без ограничавания, като слагането под карантина да вземем за пример. Държавите от Европейски Съюз са издали близо 2 милиарда документа.
Документът удостоверява, че притежателят му е имунизиран против ковид, че има негативен резултат от тест или е преболедувал инфекцията.
Европейският съвет съобщи, че ограниченията могат да бъдат анулира и по-скоро. Поради подобрилата се обстановка през последните няколко месеца множеството страни в Евросъюза анулираха ограниченията против болестта, само че увеличаващият се брой позитивни проби вследствие на нови разновидности на вируса кара държавните управления да премислят тактиките си.
Пример за това е Франция, където министърката на опазването на здравето Брижит Бургиньон тези седмица предложи на хората още веднъж да носят маски в цялостни с хора пространства и в градския превоз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР