Страните от Европейския съюз изпратиха лекарства и медицинско оборудване за

...
Страните от Европейския съюз изпратиха лекарства и медицинско оборудване за
Коментари Харесай

ЕС изпраща медицинско оборудване и лекарства за COVID-19 на Румъния

Страните от Европейския съюз изпратиха медикаменти и здравно съоръжение за лекуване на пациенти с COVID-19 на Румъния, която се сблъсква с нарастване на инфекциите измежду преобладаващо неимунизираното си население, оповестява БТВ.

През първите 10 дни на октомври по един човек е умирал от COVID-19 на всеки 6 минути в страната, само че скептицизмът във връзка с имунизациите остава висок.

Европейската комисия заяви през днешния ден, че е координирала доставка в Румъния на 250 кислородни концентратора, които са нужни за обезпечаването на медицински О2 за пациентите с COVID-19 в сериозно положение. Полша е изпратила 50 концентратора, а останалите са от складовите наличия на Европейски Съюз.
свързани новини7842на 28.10.2020
Европейски Съюз координира и доставката на 5200 флакона с моноклонални антитела от Италия, уточни Европейска комисия в прессъобщение. Моноклоналните антитела съставляват пробно лекуване на пациенти с COVID-19. Европейски Съюз също по този начин ще координира доставка на още осем кислородни концентратора и 15 респиратора от Дания. Респираторите ще оказват помощ на тежко заболели пациенти да дишат. Само към една трета от пълнолетното население на Румъния е имунизирано с най-малко една доза ваксина, сочат данни на Европейски Съюз.

Официални данни, оповестени по-рано тази седмица, сочат, че над 70 % от доказаните случаи са при неимунизирани хора, както и 93 % от смъртните случаи. Общо 1729 пациенти с COVID-19 се намират в интензивни отделения сега, оповестява телевизия Диджи24.

Новозаразените в Румъния за последното денонощие са 15 828 души, а 365 души са умряли. Вчера 10 пациенти в тежко положение бяха превозени за лекуване в Унгария, която по-рано тази седмица предложи да помогне на съседката си, която е изправена пред дефицит на кревати в интензивните отделения.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР