Страните от Европа, подписали ядреното споразумение на Иран със световните

...
Страните от Европа, подписали ядреното споразумение на Иран със световните
Коментари Харесай

Иран за ядрената сделка: Всичко или нищо

Страните от Европа, подписали нуклеарното съглашение на Иран със международните сили, би трябвало да убедят президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да не се изтегля от съглашението, защото няма " План Б " за съглашението. Това предизвести външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф в профила си в " Туитър ".

" Нещата стоят по този начин: или всичко, или нищо. Европейските водачи би трябвало да насърчат Тръмп освен да остане в нуклеарното съглашение, само че е по-важно да стартират да извършват лоялно своята част от договорката ", упорства иранският първи посланик.

Съгласно съглашението на Иран със Съединени американски щати, Франция, Германия, Англия, Русия и Китай, Техеран се съгласи да ограничи нуклеарната си стратегия, с цел да задоволи силите, че тя не би могла да бъде употребена за създаване на атомни бомби и оръжия. В подмяна Иран получи облекчение на глобите, множеството от които бяха анулирани през януари 2016 година

Тръмп даде на страните от Европа, които са страни по съглашението, краен период до 12 май за " коригиране на ужасните дефекти " на нуклеарната договорка, подписана през 2015 т., или ще откаже да удължи освобождението на Иран от американските наказания.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през вчерашния ден, че няма " проект Б " за договорката и Съединени американски щати би трябвало да останат в съглашението, до момента в който няма по-добър вид.

" Президентът Макрон вярно споделя, че няма " проект Б " по отношение на съглашението ", разяснява Зариф.

Иран съобщи, че ще се придържа към съглашението, до момента в който другите страни го зачитат, само че ще го " скъса ", в случай че Вашингтон излезе от него. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР