Страните членки (Съветът) на ЕС постигнаха днес политическо споразумение доброволното

...
Страните членки (Съветът) на ЕС постигнаха днес политическо споразумение доброволното
Коментари Харесай

Търсенето на газ в ЕС остава намалено с 15% още година

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз реализираха през днешния ден политическо съглашение доброволното понижаване на потреблението на газ да бъде удължено в интервала 1 април 2023 г.-31 зарт 2024 година

Това заяви еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон в Брюксел. Тя приказва след Съвет „ Енергетика “. Предложението за продължение на подхванатите предходната година ограничения е нейно.

Намаляването с 15% би трябвало да бъде в съпоставяне със междинната консумация във всяка страна сред 1 април 2017 година и 31 март 2022 година Всяка страна избира сама ограниченията за реализиране на задачата.

Отделно страните членки се схванаха да трансформират разпоредбите за отчитане на спестената сила. Те ще продължат да го вършат минимум на всеки два месеца с опция да изпращат докладите си по-рано. Ако бъде оповестено изключително състояние на равнище Европейски Съюз, данните ще бъдат докладвани всеки месец. Ако желаят, страните могат да оповестяват за сривове в потреблението по браншове.

Предстои Съветът да утвърди решението на писмена процедура. То би трябвало да влезе в действие на 1 април.

Въпреки дейностите си обаче Европейски Съюз още не е излязъл от енергийната рецесия и би трябвало да бъде квалифициран за идващия отоплителен сезон, означи
Всичко за Вашата сватба
шведският министър на енергетиката Ебба Буш. В момента страната й е ротационен ръководител на Съвета.

В резултат на подхванатите до момента ограничения потреблението на газ в Европейски Съюз е спаднало с 19,3 на 100 в интервала сред август 2022 година и януари т.г. Данните заяви шведският министър на енергетиката Ебба Буш. В момента страната й е ротационен ръководител на Съвета. Намаленото търсене е разрешило запълване на хранилищата в Европейски Съюз и поддържане на по-ниски цени, както и гарантиране на повече енергийни доставки. То ще ни разреши и да осъществим още веднъж задачата да поддържаме 90 на 100 запълнени складове, посочи Ебба Буш.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg