Страните членки на ЕС настояват Турция да прекрати военната операция

...
Страните членки на ЕС настояват Турция да прекрати военната операция
Коментари Харесай

ЕС отново призова Турция да прекрати военната операция в Сирия

Страните членки на Европейски Съюз упорстват Турция да приключи военната интервенция в Сирия и да изтегли войските си от тази страна. Това се показва в изказване на Съвета на министрите на външните работи на Европейски Съюз в Люксембург, цитирино от организация " Фокус ".
" Съветът още веднъж приканва Турция да приключи едностранните военни интервенции в Североизточна Сирия и да изтегли войските си ", се споделя в известието. Държавите членки на Европейски Съюз също се съгласиха да координират политиката си във връзка с доставките на оръжие за Турция по отношение на военната ѝ интервенция в Сирия.
„ Държавите членки се ангажират да заемат твърда национална позиция във връзка с политиката си за експорт на оръжие за Турция, в това число прецизно използване на критерии за районна непоклатимост. По-късно тази седмица ще се свика съответна работна група на Съвета, на която ще координира и преразглежда позициите на страните членки по този въпрос “, написа още в изказването.
Министрите на външните работи на 28-те страни от Европейски Съюз приканват за министерска среща на страни членки на интернационалната коалиция за битка против групировката „ Ислямска страна “, ръководена от Съединени американски щати, по отношение на турската военна интервенция в Сирия.
" Необходими са в незабавен порядък по-нататъшни старания на интернационалната общественост, в това число Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, за преустановяване на тази едностранно военна акция. Съветът приканва за министерска среща на интернационалната коалиция против „ Ислямска страна “, с цел да прегледа по какъв начин да продължи напъните си в подтекста на последните събития ", продължава изказването.
Освен това страните членки на Европейски Съюз се споразумяха за режим на наказания против Турция посредством въвеждане на ограничаващи ограничения против Анкара по отношение на нейните сондажни действия в изключителната икономическа зона (ИИЗ) на Кипър.
„ Съветът въз основа на към този момент осъществената подготвителна работа реализира единодушие по отношение на рамката за въвеждане на ограничаващи ограничения против физически и юридически лица, виновни за противозаконните сондажи в Източното Средиземноморие. Съветът предлага на висшия представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност и Европейската комисия неотложно да показа съответните оферти ", прецизират още от Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР