Страната ни гледа сериозно на докладите на Държавния департамент на

...
Страната ни гледа сериозно на докладите на Държавния департамент на
Коментари Харесай

Зарков на въпрос ще арестува ли Путин, ако дойде у нас: Несериозно е, руският президент няма да идва

Страната ни гледа съществено на отчетите на Държавния департамент на Съединени американски щати, само че те не ни споделят нищо ново.

Такова мнение изрази служебният правосъден министър Крум Зарков в предаването на “На фокус ” по NOVA.

 

“Гледаме на отчетите на Държавния департамент на Съединени американски щати съществено, както гледаме и на отчетите на Европейска комисия, както гледаме на неоправдателните решения на Европейския съд по правата на индивида и както би трябвало да погледнем съществено на аспирациите на нашия български народ. Но те не ни споделят нещо, което не знаем ”, сподели Зарков. Според него “има още какво да се направи по високите етажи на властта ”. Затова ще предложи още веднъж на Министерски съвет антикорупционния закон, който беше импортиран и в предишното Народно заседание.

“В отчета са показани проблеми, които нашите институции са разпознали. Търси се парламент, който да ги реши ”, безапелационен бе Зарков. Той посочи, че с въпросните отчети и глобите по “Магнитски ” Съединени американски щати пази личния си интерес. “Те нямат право да се месят в политическите процеси в България. Но имат значение ”, посочи министърът.

Той съобщи изрично, че споделя позицията на президента Румен Радев по отношение на присъединяване на България в общата европейска поръчка за снаряди за Украйна. “Бих апелирал да се отнасяме по-сериозно с тази тематика, нищо, че сме в избори ”, сподели Зарков. По думите на президента с това решение страната ни показва суверенитета си.

Зарков отхвърли да има напън против суверенитета на България. И разясни, че това решението на президента не е повлияно от това дали страната ни е застрашена или не. Той също по този начин съобщи, че не е съществено да се приказва дали България ще арестува Владимир Путин, в случай че той пристигна в България. " България признава решенията на Международния углавен съд. Русия и Украйна не ги признават. Не е съществено да приказваме по този начин по тази тематика. Руският президент няма да идва в България. Путин няма да обикаля от страна на страна, с цел да види дали ще го арестуват ", разгласи служебният правосъден министър.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР