Страната ни е парламентарна, а не президентска република. Българският парламент

...
Страната ни е парламентарна, а не президентска република. Българският парламент
Коментари Харесай

Марков предлага да се иска импийчмънт на Радев

Страната ни е парламентарна, а не президентска република. Българският парламент има мандат от четири години. Парламентарна рецесия няма, както се видя при вота на съмнение, има излъчено държавно управление. Това сподели пред БНР депутатът от ГЕРБ и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков.

На конференцията на ГЕРБ през днешния ден желаех да чуя, че българският държавен глава е нарушил 11 текста от Конституцията. Той е делегитимиран, излязъл е отвън рамките на своите пълномощия и споделя " Махайте се ". Не споделя по какъв начин да се махаме – посредством унищожаване ли? Радев упорства за пуч, има опит за държавен прелом. ГЕРБ би трябвало да изиска импийчмънт, да внесе в Народното събрание искане за обвинение  против президента и да има спор. Радев цялостен живот да стои на " Дондуков " с тази фуражка, не може да стане политик, съобщи Марков.

По думите му полицията би трябвало да се намеси и блокадите по основни кръстовища в София да бъдат вдигнати. Проблемите на страната се вземат решение с избори. Протестът не е народен, а софийски, той не е огромен, а извънредно дребен, разяснява Георги Марков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР