Страната ни е домакин на 35-то световно първенство по парашутизъм.

...
Страната ни е домакин на 35-то световно първенство по парашутизъм.
Коментари Харесай

Какво е да имаш над 21 хил. скока с парашут

Страната ни е хазаин на 35-то международно състезание по парашутизъм. Състезанието стартира през днешния ден при отлична организация на летището в монтанското село Ерден.

В конкуренцията вземат участие 280 парашутисти от над трийсет страни.

Американката Шерил Стърнс е една от легендите в този спорт. Тя е двукратна безспорна международна шампионка с над 21 хиляди скока, носителка на десетки медали от разнообразни надпревари, в това число и от Световната купа в Казанлък през 1980 година. „ Много е мъчно да си на върха, тъй като може да имаш прелестни скокове, само че в един миг всичко да се обърка поради вятъра да вземем за пример, а ще не преставам да скачам, до момента в който мога, тъй като обичам този спорт, в който се раждат и невероятни приятелства”, споделя тя.

Надпреварата се организира в две дисциплини – акробатика и приземяване в цел.

Този спорт е доста безценен и без спонсори и сериозна поддръжка от родните федерации триумфът е неосъществим. Най-силните тимове в света са Китай и Русия. 21-годишният Тимур Хамитов е тазгодишен юношенски първенец на съветската федерация.

България взе участие с 11 състезатели на международното първество, като женският ни тим сега е на пето място в международната класация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР