Страхувам се, че българската позиция за войната ще стане много

...
Страхувам се, че българската позиция за войната ще стане много
Коментари Харесай

По следите на българското оръжие: Пращаме ли помощ на Украйна?

" Страхувам се, че българската позиция за войната ще стане доста по-плаха, а страната ни - мека във връзка с реториката, както и че част от нашия експорт (на помощ) за Полша ще бъде внезапно понижен ", уточни Петков в изявлението си за английското издание преди към седмица.

Никъде в материала не се показва, че България изнася оръжия за Украйна през Полша, само че тематиката бе подета у нас.

Дни по-късно самият Петков отхвърли страната ни да има пряк оръжеен експорт за Украйна, а представители на Българска социалистическа партия, които са изрично срещу подобен експорт обявиха, че България изнася оръжия за избрани страни, само че страната ни няма отговорност дали те отиват при трети страни.

Петков акцентира, че се съблюдава признатото от Народното събрание решение към Украйна да се изпращат единствено боеприпаси и филантропична помощ. Това пък ставало в условия на огромно търсене на оръжия сега.

" България има много огромна оръжейна промишленост. Нашите фабрики постоянно изнасят продукция по целия свят. В последно време се появиха клиенти от Полша, Чехия и Англия с подготвени поръчки против доста положителни средства. В момента бумти тази промишленост. Отговорност е на притежателя на оръжието, който го е купил, какво прави с него ", изясни министър председателят.

Вчера Румен Радев съобщи, че с изявлението си за " Гардиън " Петков се е опитал да уцели него, само че е прострелял съдружния си сътрудник Корнелия Нинова. Главният секретар на Румен Радев Димитър Стоянов сподели през вчерашния ден част от документ, в който написа, че оръжейна пратка пренасочва крайната си дестинация от Ислямска република Афганистан към Украйна. От Българска социалистическа партия обаче прозряха гаф и обявиха. Радев се опитал да простреля Нинова, само че прострелял себе си.

Кой кого стреля?

Заради тематиката с оръжията несъмнено се сътвори поредна порция напрежение освен сред изпълнителната власт и президентството, само че и сред президента Румен Радев и Българска социалистическа партия. Разломът в връзките им не е от през вчерашния ден, само че се вижда изостряне.

Според Филип Попов от Българска социалистическа партия документът се вижда отчасти, а също така доста допустимо е той да е от времето на служебното държавно управление на Радев, тъй като името на министерството било остаряло - Министерство на стопанската система, а не Министерство на стопанската система и нововъведенията.

Кристиан Вигенин от левицата също уточни - в случай че има обстоятелства, да се видят изцяло и прикани документът да не се демонстрира единствено отчасти.

От ГЕРБ подхванаха тематиката. Христо Гаджев съобщи пред Българска национална телевизия, че България е един от главните снабдители на оръжия за Украйна. Гаджев се базира точно на публикувания от Димитър Стоянов документ.

“Законът е заповеднически - би трябвало да е явен крайният консуматор, не търговецът или кой ще го получи. Ами, в случай че оръжието попадне в ръцете на терористи - нас не ни интересува ли? Държавата доста добре знае, че всичкото това оръжие отива в Украйна, безапелационен бе Гаджев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР