Страховити съждения, заклинания и заплахи и тук-там по някой факт,

...
Страховити съждения, заклинания и заплахи и тук-там по някой факт,
Коментари Харесай


Страховити съждения, заклинания и закани и на места по някой факт, изваден от подтекст и затрупан с плътна мъгла - по този начин наподобява пропагандата, с която някои медии заливат българите, написа Евгений Дайнов.

 Просвещението е освобождението на индивида от неговото самоналожено опекунство, споделя Кант преди повече от два века Снимка: Helmut Meyer/imageBROKER/picture alliance
Разликата сред информация и агитация не е сложна за разказване. При информацията имаш елементарен достъп, посредством справедливи източници, до всички данни по даден въпрос, както и до всеки негов подробност. При пропагандата достъп нямаш, а нейните представители ти показват единствено съждения и изказвания, на места подкрепени с някоя детайлност, извадена от подтекст и покрита с паяжина от неистини. Това е ситуацията във връзка войната в Украйна. Това е и ситуацията при нейните отгласи в политическото противоборство в България.

Разликата сред украинските и съветските медии

Да стартираме с Украйна, тъй като там се взема решение огромният въпрос: дали в бъдещите десетилетия властта ще упражняват негодници или жителите ще се самоуправляват в границите на демократичната народна власт, описвана най-добре като " независимост в закона "?

Ако човек желае да ревизира какво става и вле

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР