Страхотно представяне записа МФК Тича Варна на международния турнир Купа

...
Страхотно представяне записа МФК Тича Варна на международния турнир Купа
Коментари Харесай

Силно представяне на МФК Тича на международния детски турнир Купа Черно море в Несебър

Страхотно показване записа МФК Тича Варна на интернационалния шампионат „ Купа Черно море 2019 “.  На мощната конкуренция в Несебър взеха присъединяване 110 тима от 8 страни, сред които личаха имената на Вардар Скопие, Зимбру Кишинев, Реал Ниш, Черноморец Одеса, Атлет Киев, Металург Запорожие, Локомотив София, Ботев Пловдив и други

``
реклама 


При набори 2007, 2009 и 2010  МФК Тича Варна приключи на 4-то място, а набор 2008 не съумя да преодолее груповата фаза, където срещна доста тежки противници, само че завоюва своя мач за систематизиране на местата с резултат 6:2 против Хебър Пазарджик 2, чийто първи тим игра край в тази възраст.



При набор 2007 младите ученици на Тича, които дебютираха във формат Футбол 11, излязоха от своята група след победа над ФК Хасково, еднакъв против Локомотив София и загуби от бъдещия първенец на шампионата - македонският гранд Вардар Скопие. На четвъртфинала Тича победи с 1:0 отбора на ДФК Звездичка Бургас, който печелеше шампионат след шампионат и е считан за един от топ тимовете в България за тази възраст. На полуфинала Тича загуби от тима на Реал Ниш. В дребния край варненският отбор премери сили с шампиона на Молдова - Зимбру Кишинев, и загуби неуместно с 0:1 след гол, паднал минута преди края. Трябва да се означи, че от 16-те тима, взели участие в тази възраст, Тича остана единственият български тим измежду класиралите се в топ 5 на шампионата.



Набор 2009 излезе първи от групата си като записа 3 победи и 2 равни мача, а на четвъртфинала безпроблемно мина и през своя молдовски съперник След това обаче Тича отстъпи на първенеца в шампионата за тази възраст - ФК Царско село. В дребния край варненци се изправиха против Локомотив София и за жалост след равностойно първо полувреме, позволиха загуба през втората част на мача.



Набор 2010 беше безспорният шлагер в шампионата. Младите " лъвчета " победиха всичките си четирима противници в груповата фаза, като по този метод заеха еднолично първото място в своята група. На четвъртфинала варненци отстраниха с 4:2 тима на ПСЖ Турция, който е и формален филиал на парижани в Южната ни съседка. За страдание, на полуфинала Тича още веднъж загуби от бъдещия първенец в тази възраст, а точно - ФК Черноморец Одеса. И тук малко не доближи на младите гении за освен това в дребния край и Тича загуби от тима на ФК Атлетик Несебър борбата за третото място.



МФК Тича Варна е школа единствено на 2 години, само че търпи скорострелно развиване. В нея упражняват към 250 деца. Основателите и Марти Иванов и Ивайло Станчев показаха своето огромно удовлетворение от представянето на своите ученици. Ето какво обявиха те:


„ Представянето ни в шампионата сигурно надвиши нашите упования, само че най-после изпитваме нотка на отчаяние, че бяхме толкоз покрай призовите места, а за жалост с три от наборите останахме на 4-то място. Изключително потребен шампионат за нас. Премерихме сили със страхотни тимове от доста разнообразни страни, което за нас е голям опит. Децата видяха доста разнообразни стилове на игра. Ние имаме вяра в нашите деца. Радващото е, че малчуганите, с които стартирахме преди 2 години, в този момент са в основата на триумфите ни. Това е показателно за това по какъв начин от това, с което разполагаме, съумяваме да създадем конкурентоспособен артикул. Не организираме кастинги, нямаме лична база, упражняваме на стадиони, които използваме чартърен, а се мерим с тимове, които са водещи академии в нашата страна и чужбина, разполагащи с нужната инфраструктура, а мъжките им тимове са част от професионалните лиги, а някои даже са първенци на страните си. Това ни демонстрира, че сме на прав път и няма по какъв начин да не ни  мотивира още повече.



Искаме да благодарим на децата за това, че не стопират да имат вяра в нас, на родителите, че ни поддържат и постоянно са зад нас, каквото и да става, както и на хората и компаниите, които оказват помощ нашите деца да се усещат като същински тим откъм екипировка, превоз и така нататък Без всички да сме обединени в една и съща цел, нещата няма по какъв начин да се получат. Доведохме четири набора да премерят сили в шампионат от подобен вид, а още два пъти по толкоз останаха във Варна да упражняват с сътрудниците, с цел да могат за идващия, живот и здраве, да доближат нужното равнище и да имат опция и те да се включат. Отскоро в школата работи и треньор на вратарите, стараем се с каквото можем да подобряваме изискванията за естествен подготвителен развой, само че в действителност е доста мъчно. Тайната на триумфа е макар компликациите да не се отказваш, доверието, разбирателстовто посред ни и положителната екипна работа са основни за нашето позитивно развиване. В тима царува естетика и приятна атмосфера ". 

" Благодарности и на господин Стефан Дамянов за поканата и рекомендацията. Получихме доста предложения и предложения за шампионати в чужбина от представители на останалите клубове, което за нас е голямо самопризнание за нашата работа ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР