Страхотна новина долетя за пловдивските футболни фенове, след като стана

...
Страхотна новина долетя за пловдивските футболни фенове, след като стана
Коментари Харесай

Новият бюджет на Пловдив предвижда още 46,5 млн. лева за Колежа и Лаута

Страхотна вест долетя за пловдивските футболни почитатели, откакто стана ясно какъв брой пари са заложени в новия бюджет на град Пловдив за стадионите на Локомотив и Ботев.

От екипа на Здравко Димитров са направени планове за новата 2023 година, като от общо заложения бюджет от 630 890 395 лв. за града цели 46,5 млн ще бъдат пренасочени към доизграждането на стадионите на пловдивските грандове, пише ТribunaPlovdiv.bg.

Парите за строителството на „ Колежа “ и „ Лаута “ са от заема и от личните приходи на Община Пловдив от локалните налози и такси. За Локомотив сумата е по-голяма (24 млн.лева против 22,5 млн.лева), само че и преходният излишък от 2022 година е повече.

Очакванията са стадион “Христо Ботев ” да бъде открит в края на идващия месец, само че даже и това да се случи има втори стадий на строителство, който би трябвало да бъде изпълнен.

От своя страна построяването на “Лаута ” също въри по проект, като там през юли би трябвало да бъде открита “Южната ” естрада, а през есента да бъде стартирана и работа по отвесната планировка и “Централната ” естрада.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР