Страхотна изненада направи на северномакедонцзите едно от средищата на книжнината

...
Страхотна изненада направи на северномакедонцзите едно от средищата на книжнината
Коментари Харесай

Страхотна изненада за македонците при откриването на българския център в Скопие

Страхотна изненада направи на северномакедонцзите едно от средищата на книжнината в България - Университета по библиотекознание и осведомителни технологии при в откриването на новата постройка на Българския културно-информационен център в гр. Скопие. Представителите му сюпризираха домакините с тежък подарък.

" Даряваме от името на УниБИТ на обновената библиотека в БКИЦ най-българския вестник „ За буквите – О писменехь “, както и книги, с цел да можем дружно с нашите македонски сътрудници да споделяме общите си открития,  надежди и визии за бъдещето ", обави дещана на Факултета по библиотеко познание и културно наследство на българското образователно заведение проф. Христина Богова.
-->
Делегация от УниБИТ в състав проф. доктор Христина Богова,  проф. доктор Боряна Бужашка – шеф на Центъра за проучване на българите в чужбина и проф. д.филол. н. Ваня Добрева – началник на катедра „ Култура, историческо завещание и туризъм “ взе присъединяване в откриването на новата постройка на Българския културно-информационен център в Скопие.

„ Придобиването на независима постройка, дом на българската просвета, ще способства за разговора сред българския и македонския народ, ще ускори доближаването и превъзмогването на разграничителните линии. Културата има тази специфичност ", заяви още проф. Богова, да задвижва механизмите на взаимоотношенията и да спомага за обмена на креативен хрумвания и иновации+. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР