Страхотна атмосфера и невиждана подкрепа за бургаския тим в залата

...
Страхотна атмосфера и невиждана подкрепа за бургаския тим в залата
Коментари Харесай

Балкан надигра Черноморец и защити шампионската си титла в драматичен мач в зала Арена Бургас

Страхотна атмосфера и невиждана поддръжка за бургаския отбор в залата

Балкан още веднъж е първенец в Националната баскетболна лига. Тимът отбрани купата си от предишния сезон, откакто в извънредно трагичен мач в Бургас надделя Черноморец с 83:75 и затвори финалната серия с 3-0. Гостите наваксаха двуцифрено закъснение през третата част, с цел да измъкнат триумфа, предава bgbasket.com.

За първи път тим след Лукойл Академик съумява да завоюва златото в две следващи години, като купата е трета за Балкан от 2019 година насам.

Победата пък бе първа за „ зелените “ в Бургас от началото на 2021 година

В „ Арена Бургас “ имаше страхотна атмосфера, като с изключение на доста почитатели на домакините, много огромна група последователи на „ зелените “ също пристигнаха, с цел да поддържат тима си. Там бе и кметът на Бургас Димитър Николов, с цел да поддържа локалния тим. В залата участваха още зам.кметът Диана Саватева, ръководителят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, общински съветници и общественици.

Двубоят стартира доста оспорвано и с чести смени на водачеството. Черноморец имаше преимущество в подкошието, само че пък Балкан демонстрираше по-точен мерник. Дълго време никой не съумя да се откъсне в резултата, а след 10 минути игра „ зелените “ водеха с 23:22, въпреки дълго да бяха без Мануел Суарес, натрупал рано две персонални нарушавания.

Баскетболистите на Петър Златанович поддържаха нежен задатък през втория интервал, само че по-малко от пет минути преди почивката противникът обърна след точна пукотевица на стартиралия мощно Джордан Тъкър за 37:35. Играта продължи панер за панер, а на почивката Балкан още веднъж имаше точка задатък – 44:43.

Черноморец обаче започва стремително второто полувреме и след серия от 15:3, в средата на частта се откъсна с двуцифрен задатък за първи път в срещата. Въпреки срутва в играта си и това, че правеше много неточности и пропуски, тимът от Ботевград съумя да стабилизира играта си в идващите минути и преди заключителната четвърт понижи за 58:61, връщайки интригата. Васил Евтимов пък остана без Николай Георгиев, който напусна за пет фала.

Подемът в играта на Балкан продължи и малко след началото на заключителната четвърт, като Христо Захариев и Денг Адел направиха цялостен поврат. Авансът на „ зелените “ стана и 8, а Брайс Ензи също излезе за насъбрани нарушавания. Черноморец обаче не се отхвърли и след серия от 8:2 на Тъкър и Боянов, разликата съвсем бе заличена, само че гостите демонстрираха здрави нерви в решаващите минути и не позволиха поврат.

По 18 точки за спечелилите вкараха Денг Адел (12 борби) и Христо Захариев.

За Черноморец Джордан Тъкър осъществя 26 точки, с 24 е Георги Боянов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР