Страхотен старт за българските спортисти на олимпийските игри направи ски

...
Страхотен старт за българските спортисти на олимпийските игри направи ски
Коментари Харесай

Зографски с рекорд на олимпийски игри на -20 градуса

Страхотен старт за българските спортисти на олимпийските игри направи ски скачачът Владимир Зографски. Той зае 14-о място във финала на дребната шанца и усъвършенства досегашния връх на България на олимпийски игри.

При ужасяващите - 20 градуса самоковецът реализира 101,5 м в първия и 108,5 м във втория и събра актив от 226,5 т. Той остави зад себе си митове в ски скока като Симон Аман (Швейц), Грегор Шлиренцауер (Ав), Дайки Ито (Яп), Михаел Хайбьок (Ав), Мануел Фетнер (Ав) и Нориаки Касай (Яп). Най-доброто ни класиране до момента на олимпийски игри бе на Владимир Брейчев - 19-о място на дребната шанца на игрите в Сараево 1984 година

" Радвам се на това класиране. Състезанието бе сполучливо, само че можеше да мине и по-добре, съобщи Влади след финала. - не направих 2 непрекъснати скока. Първия бе добре от масата, само че го обърках в полета. Втория бе по-зле от масата, само че го направих в полета. Да се надяваме да съм още по-добре на огромната шанца, макар, че тогава се чака да е по-ветровито ".

Дебютантът на в шейничките Павел Ангелов се показа съгласно опциите си. В първия манш бе 37-и, а във втория 36-и. След двата Ангелов е 37-и от 40 участници на 5,719 от водача Феликс Лох (Гер). Днес са последните 2 манша и ще станат ясно медалистите.

В спринта на 7,5 км от биатлона при дамите купата предстоящо завоюва Лаура Далмайер (Гер). Най-напред от българските състезателки е Емилия Йорданова (60) на 2:43,8 мин и с 1 неточност. Даниела Кадева е 72-а на 3:33,0 мин и 3 неточности. Десислава Стоянова е 76-а на 3,48,1 мин и5 неточности, а Милена Тодорова е 84-а с 2 неточности и закъснение от 4:27,4 мин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР