Страхът завладя американските пазари. Индустриалният индекс Dow Jones 30 се

...
Страхът завладя американските пазари. Индустриалният индекс Dow Jones 30 се
Коментари Харесай

Американските акции потънаха още по-дълбоко

Страхът завладя американските пазари. Индустриалният показател Dow Jones 30 се намали с 1.5% и загуби над 600 пункта в един момента през сесията достигайки най-ниската си стойност от ноември 2020 година Бенчмаркът S&P 500 поевтиня с над 2%, до момента в който най-засегнати още веднъж са софтуерните акции, където Nasdaq е на минус с съвсем 3%. Индикаторът за волатилност - VIX, продължава да се повишава и сега се търгува покрай най-високите си стойности от началото на годината.

" Смятаме, че пазарите са във фаза на рестартиране, пробвайки се да асимилират в цената по едно и също време по-високи лихвени проценти, по-силен $, по-нисък стопански напредък и облаги и нараснал геополитически риск ", счита Ехиварио Ефеини, шеф и старши анализатор по пазарна тактика в Merrill Lynch. " Това лишава време. Очакваме нестабилни пазарни придвижвания до края на годината " добавя Ефеини в писмо до клиентите на банката.

Някои от най-големите софтуерни компании бяха в центъра на разпродажбите. Apple и Tesla изгубиха по над 5% и 6.8%, респективно, до момента в който при Amazon и Гугъл спадовете в един момента бяха към 4%. В неочакван ход Bank of America намали рейтинга с рекомендации за акциите на Apple, което се оказа събитието опълано още повече нервите на вложителите. Банката окаква закъснение в търсенето на продъкцията на софтуерната компания, което се отрази веднга в спад в цените на акциите й.
Реклама
С наближаването на края на септември завършва и третото тримесечие, с което Съединени американски щати навлиза в последния сезон на докладите за годината, който би трябвало да покаже действително финансовото положение фирмите. Очакванията към момента са за растеж в облагите, само че по-силния $ може да промени сметките на анализаторите, защото огромна част от постъпленията на най-големите компании в Америка идват от чужбина. Близо една трета от приходите на щатските компании идват от Европа. Първи данните си разгласяват банките, като резултатите се чакат през втората седмица на октомври.

" Най-просто казано, пътищата за лихвените проценти, инфлацията и корпоративната доходност остават непридвидими. Ето за какво вложителите в акции би трябвало да изискват по-висока награда за вдишване на риск ", счита Лиза Шалет, основен капиталов шеф в Morgan Stanley. " С други думи, акциите към момента наподобяват скъпи и оценките са високи " добавя за клиентите на банката на 28 септември стратегът. Объркващи данни

Странно или не, спадът на тържищата през днешния ден идва на фона на данни за намаляваща безработица в Съединени американски щати. " Би било доста малко евентуално да има дълбока криза, когато толкоз доста американци са заети ", отбелязва и Джоузеф Боскович, основен капиталов шеф на хедж фонда Old West Investment Management.

Днес, петък 30 септември, се чакат данни за инфлацията в Съединени американски щати, които биха могли да успокоят вложителите или да влошат в допълнение ситуацията.
Реклама Свързани публикации Porsche направи най-голямото IPO в Германия от 25 години 29 септември 2022, 16:47 Английската централна банка незабавно се намеси на пазара на държавен дълг 28 септември 2022, 15:50 Хаосът и мракът не престават да владеят пазарите по света 26 септември 2022, 12:48 Данъчният проект на Англия срина паунда до 37-годишно дъно 25 септември 2022, 13:09 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Славчо Кузмов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР