Страх от уволнение, лоши взаимоотношения с началниците, недооценяване или свръхоценяване

...
Страх от уволнение, лоши взаимоотношения с началниците, недооценяване или свръхоценяване
Коментари Харесай

Страхът от уволнение е основна причина за стрес

Страх от уволняване, неприятни взаимоотношения с началниците, недооценяване или свръхоценяване в работата са измежду главните фактори, създаващи условия за несъразмерен стрес. Такъв фактор е и осъществяването на прекомерно малко работа в делничния ден, сочи разбор на Националния център по публично здраве. В навечерието на Световния ден на психологичното здраве от центъра регистрират, че 55 % от хората с психологични проблеми не съумяват да се върнат на работа.

Почти 40 % от европейците в миналото през живота си са претърпели психологично заболяване, демонстрира още изследването. От центъра регистрират, че стресът на работното място е и персонален, само че и фирмен проблем. Десетки са изискванията причиняващи стрес в офиса, като те зависят и от характера, и от наличието на работата.

Лошата връзка, ниското равнище на поддръжка и възлагането на неразбираеми организационни задания са три от факторите за пораждане на несъразмерен стрес. Роля тук играят и неприятната поддръжка в дома, както и критикуването и порицанието от страна на работодателя.

Оказва се, че досадната и повтаряща се работа, както и твърдите работни графици също предизвикват стрес. Такъв поражда и от претоварване и осъществяване на влизащи в спор условия.

От центъра допълват, че 68% от хората с психологични проблеми, които съумяват да се върнат на работа, заемат по-ниска позиция и получават по-ниско възнаграждение, спрямо предходната си работа. Отчита се още, че 5% от лицата на възраст до 18 години са с хиперактивност и нарушаване на вниманието.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР