Стойността на златото във вторник сутринта не демонстрира единна динамика,

...
Стойността на златото във вторник сутринта не демонстрира единна динамика,
Коментари Харесай

Цената на златото остава колеблива


Стойността на златото във вторник сутринта не показва единна динамичност, като вложителите са в очакване на статистиката за инфлацията в Съединени американски щати за февруари, сочат данните от търговията.

Цената на априлския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се покачва алегорично – с 0,02 % до 1321 $ за тройунция. Стойността на фючърс за месец март за среброто се намали с 0,16 % - до 16,51 $ за унция.

Освен това фондовите показатели в понеделник се покачиха, а геополитическите и стопански опасности, които поддържаха златото при последната сесия в този момент отиват на втори проект.

Цената на златото остава неуверена близо до равнището на предходното затваряне, забавяйки темповете на растеж при започване на търговията във вторник. Министерство на труда би трябвало да разгласява данните за инфлацията в страната през февруари, като анализаторите интервюирани преди предвиждат ускорението й до 2,2%.

Данните за инфлацията са едни от основните знаци за Федералния запас при вземането на решение за покачване на лихвените равнища. Златото е сензитивно към покачването на лихвата, защото води до повишаване на американската валута, което от своя страна прави златото, търгувано в долари, по-скъпо за притежателите на непозната валута.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР