Стойността на златото в понеделник сутринта расте съществено, като влияние

...
Стойността на златото в понеделник сутринта расте съществено, като влияние
Коментари Харесай

Златото поскъпва


Стойността на златото в понеделник сутринта пораства значително, като въздействие и върху този пазар оказват офанзивите върху нефтопреработващи обекти в Саудитска Арабия, а също и вследствие на статистиката от Китай.

Според данните от търговията, декемврийският фючърс за златото на нюйоркската борса Comex пораства с 12,45 $ или с 0,83 % - до 1511,95 $ за тройунция. Цената на декемврийския фючърс за среброто се покачва с 2,19 % до 17, 953 $ за унция.

В съботната нощ бяха атакувани два нефтопреработващи завода на Saudi Aramco. По-късно йеменските бунтовници обявиха, че офанзивата с 10 дрона е проведена от тях.

В поддръжка на опасенията на вложителите е главно обаче статистиката от страна на Китай, данните, от която ускоряват опасенията във връзка с растежа на международната стопанска система. Спад се регистрира при растежа на промишленото произвеждане и продажбите на дребно през август. Така да вземем за пример при прогноза за растеж на промишленото произвеждане от 5,2 % регистрираният растеж е едвам 4,4 %, а при продажбите на дребно също има спад – при предстоящ растеж от 7,9%, се регистрират 7,5 % растеж. Като цяло това ускорява привлекателността на златото като по-сигурен актив.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР