Стойността на активите на производителя на електромобили Tesla нарасна значително

...
Стойността на активите на производителя на електромобили Tesla нарасна значително
Коментари Харесай

Стойността на активите на Tesla нараства със средно $14 милиарда на ден

Стойността на активите на производителя на електрически автомобили Tesla набъбна доста в последно време. Компанията добави към оженката си комбинираната стойност на Detroit Three - GM, Ford Motor и Fiat Chrysler - единствено за пет дни. Tesla набъбна със приблизително 14 милиарда $ за всеки от тези дни, написа Bloomberg.

Акциите на Tesla се възвърнаха откакто набъбнаха продажбите на електрически автомобили, изключително след положителните резултати за доставки за второто тримесечие, които надвишиха плануваните. През миналата седмица компанията всеки ден печелеше стойност равна на тази на Fiat Chrysler Automobile.

Според данни на Tesla доставките възлизат на 90 650 автомобила единствено през второто тримесечие. Средната оценка на анализаторите, за съпоставяне, е за към 83 000 бройки.
 След VW, Tesla изпревари Toyota и стана най-скъпата автомобилна компания в света
След VW, Tesla изпревари Toyota и стана най-скъпата автомобилна компания в света

Капитализацията на американския водач мина $207 милиарда на 1 юли

Много скептици настояват, че сегашният ритъм на акциите е надалеч от действителността. Според някои анализатори оценката на компанията се ръководи от фонд мениджъри, които правят оценка компанията с огромен потенциал на напредък, поставяйки я под общ знаменател с Netflix, Amazon и други. " Тези мениджъри не схващат, че това не е печеливша промишленост, каквито са някои други ", сподели Крейг Ъруин от Roth Capital Partners, отбелязвайки, че има повече от 180 електрически автомобила, които следва да излязат до 2025 година

В понеделник акциите на Tesla нарастват с 6,3%. Въпреки че може да не е извънредно за компания, която е имала еднодневни 20% облаги два пъти в историята си, скокът демонстрира поредност, която не е виждана преди.

" Прогнозите ни се базират на убеждението, че има задоволително предпоставки Tesla да регистрира годишни доходи от 100 милиарда $ до 2025 година ", разяснява анализаторът Джоузеф Оша. За съпоставяне през 2019 година приходите на Tesla бяха на стойност 24.6 милиарда $.
 Tesla дебютира на борсата преди 10 години. И оттогава акциите ѝ са поскъпнали с над 1400%
Tesla дебютира на борсата преди 10 години. И оттогава акциите ѝ са поскъпнали с над 1400%

При IPO-то книжата костват $17, а през днешния ден те се търгуват за към $1009

Въпреки, че данните за доставките на Tesla в Китай към момента не са оповестени, наподобява, че компанията е по-успешна в Съединени американски щати и Европа, счита Оша.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР