Стоянка Мутафова беше аристократката на българската сцена. Това заяви за

...
Стоянка Мутафова беше аристократката на българската сцена. Това заяви за
Коментари Харесай

Славчо Пеев: Стоянка беше аристократката на българската сцена

Стоянка Мутафова беше аристократката на българската сцена. Това съобщи за БГНЕС артистът Славчо Пеев, който е играл с нея на една сцена.

Аплодираната от генерации българи и чужденци, Кралицата на българската комедия, Г-жа Стихийно злополучие, както постоянно я назоваха, умря тази заран на 97-годишна възраст след тежко и дълготрайно боледуване.

„ С няколко думи не може да бъде разказана Стоянка Мутафова. Тя беше човек и актриса, която притежаваше неповторими качества. Стоянка можеше да поддържа връзка както в живота, по този начин и на сцената с многочислената си вярна аудитория “, съобщи Славчо Пеев.

„ Преди всичко тя беше необикновено ерудирана и затова тя направи огромни функции на по-обикновени и необразовани хора. Без тази нейна осведоменост, тези функции в никакъв случай нямаше да се трансформира в емблематични “, сподели още той, визирайки Баба Гицка и доста други превъплъщения на актрисата.

Славчо Пеев вечно ще резервира прелестни мемоари за Стоянка от взаимните им турнета по страната. „ Стоянка беше човек живот, постоянно доста витална. Когато бяхме изтощени от дългия път или след следващата пиеса, тя ни крепеше и вдигаше в този живот. Стоянка беше неповторима жена, доста огромен човек, към този момент няма такива като нея “, спомня си Славчо.

Голям дял в живота на Стоянка Мутафова има нейният сателит в живота обичаният от всички Нейчо Попов, който си отиде през 1974 година „ Великият Нейчо Попов имаше огромно значение в живота. Той също беше неповторима персона. Стоянка постоянно си спомняше за него с доста топли думи “, съобщи Славчо Пеев. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР