Стоян Темелакиев е назначен за заместник-министър на вътрешните работи. Темелакиев

...
Стоян Темелакиев е назначен за заместник-министър на вътрешните работи. Темелакиев
Коментари Харесай

Премиерът Петков назначи Тома Белев и още 5 зам.-министри

Стоян Темелакиев е назначен за заместник-министър на вътрешните работи. Темелакиев има магистърска степен по право в ЮЗУ „ Неофит Рилски “ – Благоевград. Дълги години работи на разнообразни позиции в системата на Министерство на вътрешните работи, измежду които заместник-директор на ГДБОП в интервала 2015-2020 г, а от юли 2020 г досега е заемал длъжността заместник-главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Доц. доктор Георги Йорданов е назначен за заместник-министър на опазването на здравето.

Д-р Йорданов е магистър по стоматология и по здравен мениджмънт. Бил е депутат в 44-ото Народно Събрание. От 2014 г до 2017 г е заемал длъжността изпълнителен шеф на УМБАЛ – Пловдив. А през интервала 2011 – 2014 г е бил шеф на МБАЛ „ Св. Мина “ – Пловдив “.

Стефан Бурджев е назначен за заместник-министър на земеделието. Той е депутат в 44-ото и 46-ото Народно Събрание. Заемал е поста заместник-председател на Комисията по земеделието, храните и горите в 46-ото Народно Събрание. Магистър е по интернационалните стопански връзки.

На длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначен и Николай Сиджимов. Дълги години е работил в бранша на ръководство на отпадъците и развиване на локалната администрация. Магистър е по екология и запазване на околната среда. Дипломант на Института по Зоология, Българска академия на науките.

Ива Петрова е назначена за заместник-министър на енергетиката. В интервала 2000-2009 година е работила в Министерството на енергетиката. Отговаряла е за ръководство и мониторинг на енергийни планове. От февруари 2009 година до края на юни 2010 година е шеф „ Проекти и вложения “ в Българския енергиен холдинг. Ива Петрова е магистър по стопанско ръководство в СУ „ Св. Климент Охридски “. Завършила и University of Birmingham, Англия.

С друга заповед на министър-председателя Кирил Петков са освободени двама заместник-министри на финансите - Моника Димитрова-Бийчър и Ивайло Христов, както и двама заместник-министри на вътрешните работи - Венцислав Катинов и Емил Ганчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР