Стоян Ангелов © Капитал Вирусната пандемия нахлу в цял свят

...
Стоян Ангелов © Капитал Вирусната пандемия нахлу в цял свят
Коментари Харесай

Стоян Ангелов, Evedo: Фокусирахме се върху разрастващия се пазар на онлайн събития

Стоян Ангелов

© Капитал Вирусната пандемия нахлу в целия свят и удари и колоси, и млади бизнесмени. Потърсихме сполучливи и растящи компании, които сме описвали през годините, с цел да премерим размера на смяната, компликациите и решенията. За идващите изявленията в следващ брой подбрахме компании с друг профил и артикул. Всички се сблъскват с неустановеност, а множеството са с изчезнали доходи. Онлайн платформата Evedo цели да сплоти участниците в събитийната промишленост на едно място. Първоначалната концепция на плана е уредниците на събития, реализатори и актьори, компании за декори, техника и други да си партнират през платформата, като по този метод съвсем се отстраняват комисионите за медиатори в процеса. Към момента компанията предлага и онлайн продажба на билети, което се трансформира в главен фокус на бизнеса. В резултат на изключителното състояние Evedo към този момент създава и трети артикул - платформа за видеоразговори.

Как се отрази на бизнеса ви изключителното състояние?

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Стартирахме изцяло приключената ни B2C платформа за продажба на билети към два месеца преди оповестяването на изключителното състояние.

В началото на изключителното състояние имахме подписани към този момент над 10 контракта с огромни интернационалните конференции, изключителното състояние ни удари на 100% и трябваше да реагираме доста бързо. Фокусирахме се върху онлайн събития, които тъкмо в този интервал се утроиха като брой и пазари, и надлежно това отвори огромна ниша за нас.

Екипът работеше полудистанционно и миграцията към напълно отдалечената работа беше относително лесна. Работим даже по-ефективно отпреди.

При кои участници в провеждането на събития наблюдавате най-силно отражение в резултат на ограниченията?

Получи се верижна реакция. Спирането на промишлеността за събитията онлайн се отрази по веригата на всеки един забъркан.

Огромна част от уредниците на събития сега са пред фалит, тъй като няма визия по кое време и по какъв начин обстановката ще се стабилизира. Проучване в Съединени американски щати демонстрира, че към 60% от американците ще се върнат на фестивали, когато има ваксина за COVID-19.

Една част от бизнесите ще се адапритат към новата действителност, друга част, които съгласно мен ще са над 30%, ще се наложи да затворят порти.

Наложи ли се да измененията бизнес тактиката си, с цел да се адаптирате към новите условия?

За благополучие сме еластичен стартъп в начална фаза и за една седмица успяхме да намерим посоката и потребния ход в обстановката, като взехме решение да се фокусираме напълно върху онлайн събитийната промишленост. Стартирахме специфична секция на уеб страницата ни за уредниците на уъркшопове, уебинари, онлайн конференции и други

Направихме и open source платформа за уебинари и видеосрещи, тъй като това е най-бързият метод да валидираме артикул и да разберем от какво имат потребност клиентите ни.

Ще успее ли бизнесът ви да се устоя и при по-продължителна възбрана за осъществяване на събития?

Увеличихме екипа с четирима души. Забраната за събития затваря една врата, само че несъмнено отваря друга безусловно неразработена ниша, в която задачата е да навлизаме все по-бързо с все по-добри артикули.

Каква е прогнозата за бизнеса ви за тази година и по какъв начин се промени тя в резултат на рецесията?

През последните два месеца имаме 175 регистрирани уредници, 115 проведени събития, 2.8 хиляди генерирани билета, по-голяма част от тях безвъзмездни, органически трафик в платформата приблизително сред 500 и 1000 души дневно и 4 хиляди евро доходи от продажба на билети.

Започнахме да организираме поредицата Industry Talks, в която каним интернационалните експерти да приказват пред техни сътрудници и да дискутират належащите въпроси за промишлеността. Първото такова събитие е за дидеи.

Започнахме да реализираме и разнообразни giveaway акции. Използвайки инфраструктурата на Evedo, реализираме виртуални срещи. Хората си вземат безвъзмезден билет и имат опция да завоюват среща с обичаната си звезда.

Скоро ще включим доста холивудски звезди, които ще създадат giveaway през платформата ни, давайки необятна видимост на Evedo по целия свят.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР