Стотици заведения и хотели на територията на цялата страна започват

...
Стотици заведения и хотели на територията на цялата страна започват
Коментари Харесай

Ресторантьори: Ако останем с това ДДС, трябва да повишим цените

Стотици заведения и хотели на територията на цялата страна стартират алегорични протестни дейности поради въвеждането на Наредба Н-18 за касовите апарати. Тя задължава всички лица, употребяващи програмен продукт за ръководство на продажбите - без значение дали са или не са регистрирани по ЗДДС, да приведат потребления от тях програмен продукт в сходство с нормативните условия и да сменят или модифицират фискалните си устройства до 31 януари 2020 година

Темата разясниха ресторантьорът Аспарус Аспарухов и заместник-председателят на БХРА Атанас Димитров в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов ". Вижте във видеото.

Аспарух Аспарухов, ресторантьор: Ние в случай че останем с това Данък добавена стойност, което разясняваме към днешна дата, ние изрично би трябвало да повишим цените. Ние би трябвало да мислим и за потребителя.Атанас Димитров, заместник-председател на БХРА: Ние не желаеме да сътворяваме проблеми на никой, в същото време обаче желаеме да бъдем чути и да проведем един разговор. Ние желаеме браншът да взе участие във взимането на избрани решения, минимум като се желае неговото мнение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР