Стотици замъци, част от луксозния жилищен проект Burj Al Babas

...
Стотици замъци, част от луксозния жилищен проект Burj Al Babas
Коментари Харесай

Спряха строежа на комплекс от 732 замъка в Турция за $200 млн

Стотици крепости, част от първокласния жилищен план Burj Al Babas в централната част на Турция, се оказаха изоставени, откакто строителният бизнесмен разгласи фалит.

Разположен почти по средата сред най-големия град в страната - Истанбул, и столицата Анкара, планът планува построяването на 732 идентични здания вид мини шато, когато или в случай че бъде приключен.

Строителството започва през 2014 година, като стотици къщи са изоставени в друга степен на комплектност, защото трагичният срив на турската стопанска система докара вложителя Sarot Group до фалит през ноември. Комплексът има задължения от 27 млн. $, оповестява Bloomberg, цитира profit.bg.

Всяка от къщите е идентична, като предприемачът управлява външния тип, а купувачите имат право да персонализират вътрешното пространство.

Имотите, които се строят в жанр мини френски палат, са триетажни, с кръгли кули. Те са начесто ситуирани на имоти с повърхност от 324 квадратни метра наоколо до град Мудурну.

В центъра на градежа е огромна класическа куполна постройка, която ще включва магазини, кина, заведения за хранене, конферентни зали и други.

Предвижда се също по този начин да се построи фитнес център, който да включва турска баня, сауни, парни бани и аквапарк, както и баскетболни/футболни стадиони и тенис кортове.

Продадените парцели са към 350 на цени от 370 000 до 530 000 $, най-вече на клиенти от Катар, Бахрейн, Кувейт, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия, показва BoredPanda.

Въпреки че строителството е спряно по разпореждане от съда, заместник-председателят на Sarot Group се надява развиването му да продължи.

"Проектът е на стойност 200 милиона $ ", споделя той, представен от DeZeen. "Трябва единствено да продадем 100 вили, с цел да изплатим дълга си. Смятам, че можем да преодолеем тази рецесия след четири до пет месеца и отчасти да открием плана през 2019 година "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР