Стотици цигани са принудително изселени от село в Западна Русия

...
Стотици цигани са принудително изселени от село в Западна Русия
Коментари Харесай

Стотици цигани принудително изселени от село в Русия

Стотици роми са наложително изселени от село в Западна Русия след убийството на един етнически руснак и вкарването на различен в кома , призна ръководителят на съвета на селото.

Регионалното държавно управление бързо се опита да опровергае мненията на Сергей Фадеев, който разяснява пред вестник " Новая газета ": " Докараха рейсове и всички роми, които живееха тук, бяха откарани във Волгоград, където локалната диаспора се съгласи да ги одобри. Беше направено наложително. Сега ние изследваме дали законно обитават в нашето село ", написа " Гардиън ".

Напрежението сред ромите и руснаците в Пензенска област ескалира през предходната седмица, довело до пердах със умрял, палежи, наложително изселване и даже обвинявания против Съединени американски щати, че имат пръст във зародилото принуждение.

Видеа, оповестени от село Чемодановка в Пензенска област, демонстрират подпалени къщи на цигански фамилии , откакто етнически руснак беше намушкан до гибел по време на препирня на расова основа. Други четирима са признати в болница след уличния пердах. Сблъсъците са провокирани след недоволства на съветски селяни, които упрекват ромите в полов тормоз.

И ненадейно ромите изчезнали от селото , оставяйки зад себе си 90 празни къщи.

След като Фадеев споделил, че стотици роми наложително са изселени към Волгоград , районното държавно управление разгласи, че фамилиите спокойно са напуснали селото.

От пресцентъра на губернатора оповестиха, че 650 роми са напуснали селото , както и прилежащото село Лопатка, само че не са били принудени.

Инцидентът е съответен образец за етническото напрежение, което може да възникне в дребните обитаеми места в Русия и циганската общественост, която получава малко поддръжка от държавното управление.

След първия конфликт в четвъртък към 1500 селяни се събраха с искане районното държавно управление да ги отбрани . Те краткотрайно блокираха федералната автомагистрала M5 " Урал " по време на митинг.

Когато губернаторът Иван Белозерцев дойде на място в опит да понижи напрежението, той предприе необикновена офанзива към Съединени американски щати.

" Америка, Западът, наливат голяма сума пари в подготвянето на хората тук...те са във всеки район, в това число и в нашите, те не желаят да се разрешат проблемите, те желаят да дестабилизират обстановката. Те носят подправена информация тук ", сподели той пред поданици.

Губернаторът разясни, че има опити за увеличение на напрежението в Русия с " потребление на тази покруса, с цел да се разклати обстановката, и се играе с етническата карта ".

В опит да успокои обстановката губернаторът забрани продажбата на алкохол в региона.

Циганската общественост прикани за отбягване на в допълнение принуждение и изиска споразумяване на различията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР