Стотици страници записи на разговори, придобити със специални разузнавателни средства

...
Стотици страници записи на разговори, придобити със специални разузнавателни средства
Коментари Харесай

Появиха се СРС от делото на Иванчева и Петрова, кашата е пълна

" Стотици страници записи на диалози, добити със специфични разследващи средства (СРС), удостоверяват корупционните дейности и тоталния безпорядък в община " Младост " при ръководството на отстранената кметица Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, уличени дружно с някогашния кмет на региона Петко Дюлгеров в настояването на рушвет в размер на половин милион евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин ". С този анонс в жанр " когато гръм удари " уеб сайтът " Правен свят " разгласява записи от СРС по делото на Иванчева и Петрова.
Внимателен прочит на оповестеното демонстрира, че най-малко в него няма на никое място пожелан непосредствено от Иванчева и Петрова рушвет от Ваклин. В началото на оповестените записи строителният бизнесмен приказва с някогашния кмет на " Младост " Петко Дюлгеров, който е апетитен от Специализираната прокуратура за медиатор при уговарянето и предаването на подкупа. В диалога сред двамата се приказва по какъв начин Иванчева желала " двайсе’ евро " и за разгъната повърхност за застрояване от 12 500 метра, а настояването на Иванчева е несъмнено от Ваклин и Дюлгеров като " лакомия ". Припомняме, че съгласно показанията на Ваклин пред съда Иванчева желала рушвет от 20 евро на квадратен метър. Следва спогодба, че " тя няма да се навие за 10 " и Дюлгеров предлага " петнайсе’ ", а Ваклин желае " да почнеме от 10 пък къде стигнеме ".
След това Ваклин приказва с обозначен като " мъж ", който му изяснява по какъв начин работел за " 10 – петнайсе’ " и че " ше почне нали там – площадки, пътища и ‘сякви. Тя си ги приказва по този начин или другояче ", само че можело Ваклин да работи по " другия вид ", да си избере.
Според оповестеното по-късно СРС Иванчева и Петрова приказват с Ваклин, само че в тези диалози става въпрос за площадка за градеж и по какъв начин всеки вложител способства с нещо за " Младост " – едни ремонтирали огради на детски градини, други санирали учебни заведения. После има ново СРС, по какъв начин Ваклин и Иванчева приказват за подадени тъжби от вложителите, които Ваклин съставлява. Биляна Петрова пък изяснява по какъв начин общината е зле с фрагментите и по тази причина работата с преписките върви постепенно.
В оповестено под това СРС към този момент Петко Дюлгеров приказва с Иванчева и Петрова и там Иванчева споделя: " С Ваклин на три по седемдесет и пет ". Припомняме, че съгласно показанията на Ваклин пред съда, Петко Дюлгеров му споделил, че Иванчева и Петрова му желаят за всички планове в " Младост " общо 500 000 евро. Никъде в оповестените от " Правен свят " СРС обаче няма споменаване на такова число.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР