Стотици служители на Credit Suisse напускат банката всяка седмица и

...
Стотици служители на Credit Suisse напускат банката всяка седмица и
Коментари Харесай

По 150 служители седмично напускат клоновете на Credit Suisse по цял свят

Стотици чиновници на Credit Suisse напущат банката всяка седмица и търсят по-сигурно работно място. Несигурността е обхванала бъдещето на институцията след придобиването й от UBS, показва, като се базира на свои анонимни източници.

UBS се съгласи на 19 март да придобие по-малкия си съперник в границите на избавителна интервенция, проведена от швейцарските управляващи, с цел да бъде предотвратен почналият банков безпорядък. Според швейцарския ежедневник " Блик " всеки ден най-малко по към 150 души, работещи за Credit Suisse по света, подават оставка. През април банката призна, че през последните месеци от ден на ден чиновници напущат. В края на първото тримесечие за Credit Suisse  за работили към 48 000 души по отношение на 50 480 души в края на 2022 година

Като образец са приключването на фрагменти от банката към нейни съперници Блумбърг дава да образец най-голямата испанска банка Santander, която през този месец е назначила минимум осем някогашни чиновници на " на Credit Suisse  и има намерение да притегли още.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР