Стотици се включиха в традиционното българско хоро на централния площад

...
Стотици се включиха в традиционното българско хоро на централния площад
Коментари Харесай

Стотици се хванаха на българско хоро на централния площад в Брюксел

Стотици се включиха в обичайното българско хоро на централния площад в Брюксел.

То продължи повече от пет часа. В концерта участваха над 100 реализатори от разнообразни краища на България.

Традицията беше сложена преди шест години от тогавашния еврокомисар Кристалина Георгиева. За втора поредна година събитието е проведено от българския евродепутат Ева Майдел.

„ Вече 11 години като членове на Европейски Съюз способстваме за културното разнообразие на Европа. Ние сме почтени европейци, имаме какво да покажем, има с какво да се гордеем. На този декор виждаме и усещаме присъединяване на Балканите с нас като една пълноправна и пълноценна част на Европа. Защото културата, традициите са това, което ни е свързвало в годините. Вярвам, че това ще способства Европа да бъде единна, да бъде по-силна за нашите деца, за това, което желаеме да изградим за тях “, каза министъра на българското председателство Лиляна Павлова на Гран Плас. 

Голямото българско хоро тази година е и част от програмата на фестивала „ Балкан Трафик “, който се организира в Брюксел сега и е най-значимият конгрес за балканска музика в Западна Европа. Специална задача на форума е също да разпространява Пловдив като бъдеща европейска столица на културата през 2019 г. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР