Стотици се поклониха пред чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица

...
Стотици се поклониха пред чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица
Коментари Харесай

Стотици се поклониха пред чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица в Троянския манастир

Стотици се поклониха пред чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица в Троянския манастир " Успение Богородично ". На храмовия празник на Светата обител Ловчанският митрополит Гавриил оглави тържествената Света литургия, в съслужение с игумена Велички свещеник Сионий. Заради пандемията, богослужението бе на открита сцена в двора на манастира.

 Успение на Пресвета Богородица е един от огромните християнски празници Виж още

" Днес е един от най-големите християнски празници през годината, а за тази Света обител е храмов празник към този момент епохи наред. Света Богородица е била по-високо освен със своята обич към Господа, само че и със своето примирение, поради което тя не е желаела да бъде възхвалявана от писанията, заради което за нея е доста малко писано в Светото Евангелие, само че светът е надвишаващ с плодородни чудеса по молитвите на Света Богородица. Тук, на земята, тя се е стараела да бъде незнайна, скромна, а там, на небесата, поради това Господ й е дал такава популярност, че ние тук виждаме нейната берекет ", съобщи пред събралите се миряни Ловчанският митрополит.

Той добави, че Света Богородица е с нас със своите чудотворни икони, една от които е в Троянската света обител, с многото чудеса, които тя прави и до ден сегашен за хората, които имат религия и обич към нея.

Дядо Владика честити празника и от името на Светия синод и Негово Светейшество българския патриарх Неофит, който тази година, поради пандемията, не участва на богослужението в манастира. " Предавам тяхното благословение за здраве, духовно и материално благоденствие, за триумф в живота. Нека се стараем най-малко малко да подражаваме на любовта на Божията майка и на нейното примирение, с цел да можем да получим от небесните блага, които е имала тя ", добави митрополит Гавриил.

По традиция чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица беше изнесена от манастира и с литийно шествие пренесена до параклиса на място, където е направила първото си знамение. Там беше отслужен водосвет, след което вярващите още веднъж се помолиха пред чудотворната й мощ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР