Стотици са арестувани в Русия на протестите срещу мобилизацията.Според неправителствени

...
Стотици са арестувани в Русия на протестите срещу мобилизацията.Според неправителствени
Коментари Харесай

Над 700 арестувани в Русия на протестите срещу мобилизацията

Стотици са задържани в Русия на митингите против мобилизацията.

Според неправителствени организации единствено през вчерашния ден са арестувани над 720 души на митинги в 32 разнообразни града. Някои от арестуваните описват, че непосредствено са им връчвани военни призовки.

Както ви съобщихме, Владимир Путин подписа нов декрет, въвеждащ санкции до 10 години затвор за всеки дезертирал или отказал да се бие.

По-рано от Кремъл обявиха, че това не е нелегално. В същото време стана ясно, че Путин е уволнил генерала, отговарящ за логистиката си в Украйна.

Дмитрий Булгаков ще бъде сменен от военачалник Михаил Мизинцев, именуван от украинците „ касапинът от Мариупол “ поради бруталната блокада над града.

И до момента в който в окупираните украински региони референдумите не престават, от Ню Йорк съветският външен министър удостовери поддръжката на Москва.

„ Всички територии на Руската федерация, записани или които могат да бъдат записани в конституцията, без подозрение са под цялостната отбрана на страната “, съобщи Сергей Лавров.

От трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации служебният външен министър Николай Милков изрази и позицията на България. Страната ни осъжда референдумите, считайки, че те " не са свободни и обективни и нямат обвързваща мощ ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР