Стотици родолюбиви казанлъчани се изкачиха на легендарния връх Шипка, за

...
Стотици родолюбиви казанлъчани се изкачиха на легендарния връх Шипка, за
Коментари Харесай

Казанлък се поклони на героите на Шипка

Стотици родолюбиви казанлъчани се изкачиха на именития връх Шипка, с цел да отдадат респект на героите, дали живота си за Освобождението на България, оповестиха от пресцентъра на Община Казанлък.

Първите венци и цветя пред Паметника на Свободата бяха на кмета на Казанлък Галина Стоянова и Областния шеф Гергана Микова. На Шипка бяха и президентът на Република България Румен Радев и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.
 Община Казанлък
Нито предизвестията на Здравните служби, нито мощният вятър и гъста мъгла попречиха на родолюбивите българи да склонят глави пред саможертвата на техните предшественици на чутовния връх.
 Община Казанлък

 Община Казанлък
Техни Високипреосвещенства митрополит Великотърновски Григорий и Старозагорски Киприан отслужиха заупокойна молитва в памет на починалите воини : „ Поклон пред паметта на нашите родни татковци и майки, братя и сестри, Опълченци и мирни жители, починали страдалчески за нас, да ни има през днешния ден в свободна България!

Поклон пред паметта на хилядите съветски воини, които приятелски идват да освободят изстрадалата ни Родина и на дело, полагайки живота си, отстояват силата на православната ни обич!
 Община Казанлък

 Община Казанлък
Поклон пред всички, които проляха кръвта си и поставиха костите си пред олтара на Отечеството ни, да търпят ужасни премеждия, само че да не се отрекат от Род и Вяра, от православната си вяра и независимост! “, сподели в молитвата си Дядо Киприан.
 Община Казанлък

 Община Казанлък
Той помоли: „ Да съхраним нашата Майка България в едно сърце, в една религия, в една вяра и една обич! Нека скъпата ни Родина пребъде през вековете! “.
 Община Казанлък
Честит празник, България!  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР