Стотици работници на „Бритиш еъруейз“ на лодонското летище „Хийтроу“ гласуваха

...
Стотици работници на „Бритиш еъруейз“ на лодонското летище „Хийтроу“ гласуваха
Коментари Харесай

Предстоят стачки на работници на British Airways на летище Хийтроу

Стотици служащи на „ Бритиш еъруейз “ на лодонското летище „ Хийтроу “ гласоподаваха за стачка във връзка на заплащането.

Членовете на два профсъюза, които пазят правата на обслужващия личен състав по летищата, поддържаха стачните дейности. Общо към 700 служащи се чака да стачкуват по време на лятната ученическа почивка, когато се чака потокът от пътуващи да доближи равнищата от времето преди пандемията от Covid-19.

Точните дати на стачките ще бъдат доказани през идващите дни. Причината за стачните дейности е, че работодателите не се се върнали към предходното възнаграждение откакто го орязаха с 10% по време на пика на пандемията.

Стачките ще включват по-малко от 50% от личния състав на „ Бритиш еъруейз “ на „ Хийтроу “, зает единствено в обслужването на пасажерите, оповестява БНР.

Стана ясно, че в случай че стачките се проведат, самолетната компания разполага с проекти за намаляване на резултата с авариен личен състав, в това число включване на хора на управителни позиции. Въпреки това се чака да има съществени нарушавания на полетите и евентуално отсрочване на някои от тях, изключително на Терминал 5.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР