Стотици продемократични активисти протестираха пред американското консулство в Хонконг в

...
Стотици продемократични активисти протестираха пред американското консулство в Хонконг в
Коментари Харесай

Демонстрации пред американското консулство в Хонконг имаше и днес

Стотици продемократични деятели стачкуваха пред американското консулство в Хонконг в нов апел към интернационалната общественост да окаже напън върху Пекин да съблюдава демократичните права и свободи, осведоми БГНЕС. Демонстрациите в самостоятелния район не стихват към този момент трети месец на фона на тежките конфликти сред полиция и деятели.
Припомняме, че милиони недоволни превзеха улиците на Хонконг през последните 14 седмици. Демонстрациите от последните месеци са най-голямото предизвикателство към ръководството на Пекин, откакто Англия върна мегаполиса на Китай през 1997 година Протестиращите упорстват да бъде анулирано потреблението на термина " всеобщи вълнения ", по отношение на митингите от 12.06.19 година, да бъдат освободени всички задържани по-рано стачкуващи, да се организира без значение следствие на дейностите на полицията по време на митингите от същата дата, както и осъществяване на всеобщи избори за началник на администрацията и в Законодателното заседание на града.
Днешният митингът събра стотици стачкуващи, развяващи американския байрак. Хората скандираха в продължение на часове под прозорците на консулството, макар горещините. Те приканиха Съединени американски щати да окаже напън върху Пекин да извърши настояванията им и за това, Конгресът да одобри неотдавна препоръчан закон, с който да изрази поддръжка към продемократичните митинги. От началото на протестните дейности до момента са арестувани близо 1 200 души Хонконг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР