Стотици привърженици на хърватския първодивизионен футболен отбор „Хайдук“ (Сплит) влязоха

...
Стотици привърженици на хърватския първодивизионен футболен отбор „Хайдук“ (Сплит) влязоха
Коментари Харесай

Футболни фенове влязоха в сблъсъци с полицията на магистрала край Загреб

Стотици последователи на хърватския първодивизионен футболен тим „ Хайдук “ (Сплит) влязоха нощес в конфликти с полицията на автомагистрала край Загреб.

Местните медии оповестяват за двама ранени ултраси от „ Хайдук “ и десетина потърпевши служители на реда. Полицията е прибягнала до приложимост на огнестрелно оръжие, с цел да отблъсне ядосаните ентусиасти.

Напрежението породи по време на последния мач за сезона, който „ Хайдук “ загуби с 3:1 от първенеца „ Динамо “ (Загреб). Феновете от Сплит не бяха позволени да внесат флагове на стадион " Максимир " и останаха да стачкуват извън. Новинарският портал " Индекс " (Index) заяви, че близо 2000 почитатели на „ Хайдук “, които са пътували до хърватската столица за мача с „ Динамо “, не са участвали, тъй като полицията не им е разрешила да внесат знамената си.

На връщане към Сплит ескортираните от полицията рейсове с последователи на „ Хайдук “ спрели на бензиностанция на автомагистрала А1 на 30 км югозападно от Загреб. Група почитатели почнали да се държат враждебно с служителите на реда. Те блокирали автомагистралата и не се подчинили на апелите на полицията да се разпилян. Тогава служителите на реда употребявали бойни патрони и други средства, с цел да отхвърлен почитателите, осведоми АП, като се базира на хърватските управляващи.

Смята се, че двама ентусиасти са били улучени от патрони, само че никой от ранените, в това число служителите на реда, не е в животозастрашаващо положение, оповестиха от хърватската полиция.

Местните медии предадоха, че автомагистралата, водеща от столицата Загреб към крайбрежния град Сплит на Адриатическо море, е останала затворена през по-голямата част от нощта и рано сутринта в неделя.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР