Стотици полети в осем германски летища бяха отложени днес, поради

...
Стотици полети в осем германски летища бяха отложени днес, поради
Коментари Харесай

Над 200 хил. пътници в капана на стачката на основни летища в Германия

Стотици полети в осем немски летища бяха отсрочени през днешния ден, заради стачка от страна на охраняващия личен състав, касаеща заплащането, оповестяват от Агенция Франс Прес.
Съюзът " Верди " заяви, че стачката ще протече от 14:00 ч. до 18:00 ч. локално време на летището във Франкфурт, като митингите в Мюнхен, Хановер, Бремен, Хамбург, Лайпциг и Дрезден ще следват същото разписание. Повече от 200 000 пътуващи станаха жертва на закъсненията и отлаганията на дузина полети, съобщи асоциация АДВ, която също заключи, че това ще се отрази отрицателно и върху други летища. От летището във Франкфурт, където от към 1200 полета бяха анулирани 617, посъветваха пасажерите да не посещават летището по време на стачката, съобщи БГНЕС.
„ Сигурността не идва гратис, “ се четеше по плакати, носени от протестиращите на летището във Франкфурт. Германката Бригите Инхоф показа пред Агенция Франс Прес, че ще би трябвало да пътува с рейс до друго летище, с цел да се качи на полет до Турция. „ Трябваше да пътувам непосредствено от Франкфурт към Турция, само че в този момент би трябвало да стигна до Щутгарт, “ споделя тя. На летището в Мюнхен, второто по величина в Германия, представител оповести, че към 100 полета, най–вече вътрешни, са били анулирани.
Съюзът " Верди " се похвали с „ доста висока “ интензивност във връзка с стачките във всичките осем летища. Протестните дейности бележат забележителна ескалация в разногласието сред съюза и работодателите. Протести е имало и на летището в Берлин предишния понеделник, както и на тези в Щутгарт, Бон и Дюселдорф предишния четвъртък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР