Стотици пловдивчани се евакуираха от жилищни и административни сгради след

...
Стотици пловдивчани се евакуираха от жилищни и административни сгради след
Коментари Харесай

Трусът в Пловдив изкара граждани и администрация по улиците, в Преспите готови да нощуват другаде

Стотици пловдивчани се изтеглиха от жилищни и административни здания след мощното земетресение, което удави Пловдивска област. То бе с епицентър Садово и магнитуд 5,3 по Рихтер и бе усетено даже при ниските етажи в Пловдив.
Прочетете още
Секунди след 15:30 улиците се изпълниха с хора. Пред входовете на високите блокове в Пловдив и все още е цялостно с разтревожени жители. Живеещи в 22-етажните  Преспи в „ Изгрев “ описват, че са усетили земетресението извънредно мощно. В някои жилища са падали предмети, само че няма мощни провали.

Майка, която към 30 минути след труса към момента е пред блока на ул. „ Преспа “, споделя пред TrafficNews , че е мощно обезпокоена от вторични земетресения. „ Готова съм да събера дрешки на децата, да взема значими документи и да не нощуване довечера в жилището ни “, споделя пловдивчанката.

Служители на административни здания също се изтеглиха – измежду тях всички работели в Община Пловдив и администрацията на общините в района. Навън излязоха и работещите в корпоративни офиси и здания.



Някои пловдивчани обаче одобряват земетресението по-спокойно. Дори се майтапят, че с помощта на това са съумели да излязат в изключителна отмора от работа. 

Неочаквана отмора получиха и учениците в Пловдив, те са били изведени по протокол отвън постройките, като са били оставени в дворовете до издаване на директорско решение за преустановяване на образователните занятия.

На този декор заведенията бяха цялостни с клиенти, които оживено обсъждаха случилото се. Около Новотела на образец десетки жители към този момент се забавляваха на първичните си реакции по време на мощния трус. 

За благополучие няма данни за потърпевши хора или материални вреди! 

Галерия: 



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР