Стотици писма засипаха и тази година пощата с адрес Лапландия,

...
Стотици писма засипаха и тази година пощата с адрес Лапландия,
Коментари Харесай

Стотици писма засипаха пощата с адрес Лапландия, до Дядо Коледа

Стотици писма засипаха и тази година пощата с адрес " Лапландия, до дядо Коледа ". Най-активни подателите са от средата на ноември, макар че има писма още от лятото, очевидно задействани от правилото " Първи по време - първи по право ". Това сподели за Българска телеграфна агенция Диана Ранчева, шеф отдел в Български пощи в Пловдив.

Ранчева е част от джуджетата на дядо Коледа, които оказват помощ за приемането на писмата и посредничат при изпращането на отговорите на положителния дъртак. Във всеки град той е съумял да си построи постоянен екип и в помощ на джуджетата се включват и чиновници на Български пощи. Така, без значение от непрестанно растящия брой на писмата, той съумява да отговори на всички, които чакат неговите послания и не позволява да има разочаровани. По думите на едно от пловдивските джуджета, Диана Ранчева, с наближаването на Рождество Христово, когато по традиция Дядо Коледа разнася декларираните дарове, броят на писмата пораства лавинообразно и всички се радват, че и тази година има толкоз доста стремежи. Той е заречен и както всяка година, ще отговори на всички писма и ще извърши желанията на подателите им.

Само в офиса на белобрадия дъртак в Пловдив писмата към този момент са над 500, а поради усиления пощенски трафик писма могат да се изпращат до края на месеца. Джуджето Диана припомня, че писмото би трябвало да бъде с марка и наложително да има адрес на адресант, с цел да може Дядо Коледа да отговори. Желанията на децата са толкоз разнородни, колкото е техният брой. Има писмо, в което детето желае от Белобрадия дъртак да стане най-хубавия математик и Дядо Коледа му заречен да помогне най-малко мъничко, само че в писмото си му е написал, че е значимо да знае, че това зависи от самия него. Сред настояванията са последните модели мобилни телефони, преносими компютри, компютри, електронни игри, като децата в детайли го насочват в кой уебсайт да търси, по какъв начин да кликне, какво да напише, прецизира Ранчева. Много от настояванията са свързани със спорта.

Децата си пожелават топки, екипи на обичани спортисти, на националните ни тимове по футбол, волейбол, само че постоянно участват и стремежи за книги, за развлекателни игри. Сред настояванията са още екскаватор, боклукчийски камион. А има и такива, които в бързината са не запомнили да напишат какво желаят, а единствено " апелирам да ми донесете стремежи подарък " и дядо Коледа ще го донесе, безапелационна е Диана, тъй като на Коледа стават чудеса, а и белобрадият дъртак умее да прави положителни вълшебства. Интересното е, че не пропущат да упоменат и своите близки и какви дарове чакат. Някои си поръчват по няколко подаръка и ги желаят на разнообразни адреси - в своя дом, при баба и дядо, та даже и в детската градина. И тук, съгласно Ранчева, важи правилото на Мечо Пух - " колкото повече, толкоз повече "! Възрастовият диапазон също е доста огромен - от бебетата, за чиито писма и стремежи " оказват помощ " родителите, до юношите и възрастни, които също имат деца, само че и които към момента чакат дядо Коледа.

Последното такова писмо е получено преди няколко дни, в което жена на 43 години споделя, че в никакъв случай не е писала писмо на обичания дъртак, само че защото околните й са надалеч от нея, най-голямото й предпочитание е да бъде с тях по-често, а за какво не и по Коледните празници.

Джуджетата в пощата отделят най-интересните писма, които ще вземат участие в първия по рода си конкурс, в който спечелилите ще получат награди. Едно от тях е на 11-годишната Дима Стоянова от Кърджали: " Скъпи Дядо Коледа. Тази година бих поискала нещо, което няма да бъде за мен, а за всички деца по света. Ако може разсъдък, добрина и мъдрост за възрастните хора, с цел да може светът да стане по-добро място. Пожелавам си да няма апетит и изоставени деца. Да няма война и всяко дете да има шанса да живее в мир и обич. Знам, че желанието ми е мъчно изпълнимо, само че ние децата имаме вяра в чудеса ".

В Пловдив си имат и най-красивото писмо, което е на деца от една детска градина. Към него е приложена неповторима рисунка на зайче, а върху плика са отпечатани ръчичките на децата. Има писма с доста красиви приложения, всички са написани доста красиво и необикновено правилно, разяснява Ранчева. По думите й всичко това е израз на любов и почитание на децата към дядо Коледа. Има и деца, които са откровени и си признават в писмото, че " може и малко да не са слушали ".

И като всяка година, писмата, които са адресирани на латиница, се препращат до Лапландия, непосредствено на дядо Коледа. Интересът на хората и най-много на децата към дядо Коледа и това да му пишат писмо, непрестанно пораства, без значение от бурното нахлуване на модерните технологии в връзките сред хората. Една от аргументите е, че през последните години децата постоянно получават отговори от Белобрадия дъртак и с това той предизвика желанието у тях да му пишат и идната година. А той самият доста се радва на детските писма и прави всичко допустимо да извърши желанията на малчуганите, изключително на тези, които най-редовно му пишат.

Малко тъжни са писмата на порасналите деца, чиито родители или по-големи братя и сестри към този момент са им споделили, че Дядо Коледа това е фамилията. Те им имат вяра, само че все пак се надяват Белобрадият дъртак да съществува и го молят вместо коледен подарък да пристигна персонално и да го видят онлайн, описа Диана Ранчева. / novini.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР