Стотици обикновени литовци се обединяват, за да закупят военен дрон

...
Стотици обикновени литовци се обединяват, за да закупят военен дрон
Коментари Харесай

Обикновени литовци събраха 4,4 млн.евро за военен дрон за Украйна

Стотици елементарни литовци се сплотяват, с цел да закупят боен дрон за Украйна и по този начин да й оказват помощ против Русия, съобщи Ройтерс.

Около 4,4 милиона евро са събрани единствено за три дни, а са нужни 5 милиона евро, съгласно литовската интернет медия " Лайсвес Ти Ви ", която е подела самодейността.

Дронът се появи като ефикасно военно средство против съветските сили и техните съдружници в спорове в Сирия и Либия и закупуването му ще бъде проведено от литовското министерство на защитата, което съобщи пред Ройтерс, че възнамерява да подпише писмо, в което декларира желание да купи боен дрон от Турция идната седмица, показва Ройтерс.

Украйна купи над 20 въоръжени дрона " Байрактар ТВ2 " от турската компания " Байкар " в последните години и на 27 януари поръча още 16. Партидата бе доставена при започване на март.

Сега за първи път в актуалната история елементарни хора събират пари, с цел да купят нещо като да вземем за пример дрона " Байрактар ", акцентира украинският дипломат в Литва Бешта Петро и дефинира тази стъпка като невероятна и невиждана.

Източник:БТА
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР