Стотици жилищни сгради бяха наводнени в и около най-големия град

...
Стотици жилищни сгради бяха наводнени в и около най-големия град
Коментари Харесай

Наводнението в Сидни засегна 50 000 души

Стотици жилищни здания бяха наводнени в и към най-големия град в Австралия при изключително наводняване, което засегна 50 000 души.

Това оповестиха публични лица във вторник, представени от АП.

Екипите за незабавно реагиране са направили 100 избавителни интервенции през нощта на хора , блокирани в коли на наводнени пътища или в наводнени домове в региона на Сидни, сподели ръководителят на Държавната работа за изключителни обстановки Ашли Съливан.
 Проливните дъждове наводниха Сидни
Проливните дъждове наводниха Сидни

Лятото на източното крайбрежие на Австралия е доминирано от метеорологичния феномен Ла Нина

Продължили с дни проливни дъждове доведоха до преливане на язовири и четвърто наводняване за 16 месеца в елементи от града с население от 5 милиона души.

Сидни е получил 1226,8 мм превалявания през тази година, повече от междинните годишни превалявания от 1213 мм.

Лятото на източното крайбрежие на Австралия е доминирано от метеорологичния феномен Ла Нина, нормално обвързван с увеличени превалявания, за втора поредна година, като множеството реки са с потенциал даже преди последното наводнение. Язовир Варагамба, главното водоснабдяване на Сидни, се чака да прелее в петък, оповестиха управляващите.

Три метеорологични системи за шест седмици удариха източна Австралия, като няколко елементи от северен Нов Южен Уелс и югоизточен Куинсланд означават рекордни дъждове, а Сидни записва най-влажния март в историята.

Няколко града в Северен Нов Южен Уелс към момента се борят да изчистят тонове парчета след две обособени опустошителни наводнения през март, само че последното метеорологично събитие разруши централното и южното крайбрежие на щата.
 Австралия афишира бедствено състояние поради наводненията
Австралия афишира бедствено състояние поради наводненията

Бедствието в Нов Южен Уелс и Куийнсленд лиши живота на 20 души и наводни хиляди домове през последните две седмици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР