Стотици излязоха на демонстрации в Съединените щати, след като властите

...
Стотици излязоха на демонстрации в Съединените щати, след като властите
Коментари Харесай

Протести в САЩ, след като полицаи пребиха до смърт чернокож мъж

Стотици излязоха на демонстрации в Съединените щати, откакто управляващите в Мемфис разгласиха фрагменти, на които 5-има служители на реда пребиват до гибел негър мъж.

Демонстранти във Вашингтон, Детройт, Ню Йорк и други градове желаеха правдивост за околните на умрелия Тайър Никълс.   

" Фактът, че това се случва още веднъж и още веднъж, непрестанно, е травматичен. Ядосва ме, усещам се разочарованa и въпреки всичко съм оптимист да продължа тази борба ", споделя Сами Луис, която стачкува в Детройт.

Американският президент и фамилията на Никълс приканиха да се избегнат ескалациите по време на шествията. Джо Байдън уточни, че казусът е индикативен за имиджа на Америка.

" Това има общо с въпроса дали сме страната, която споделяме, че сме, или не. Че сме страна на закона и реда. Че протестираме спокойно и оставяме съдилищата да вземат решение ", сподели той.

На 7 януари Тайър Никълс е спрян за инспекция по съмнение за неразумно шофиране. Стига се до побой. Според публикуваните фрагменти за към 4 минути служителите на реда блъснали мъжа 9 пъти, макар че очевидно няма провокации от негова страна. Непосредствено по-късно никой не оказва помощ на мъжа. Парамедици идват на място 10 минути по-късно. 

Никълс е задържан и умира в болница 3 дни след побоя. Впоследствие служителите на реда бяха уволнени и упрекнати в ликвидиране от втора степен, което се санкционира с минимум 15 години затвор.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР