Стотици хиляди проевропейски настроени британци от всички краища на Обединеното

...
Стотици хиляди проевропейски настроени британци от всички краища на Обединеното
Коментари Харесай

Многохиляден протест в Лондон с искане за оставане в ЕС

Стотици хиляди проевропейски настроени британци от всички краища на Обединеното кралство се събраха на митинг в Лондон. Те приканват за нов референдум за участието на Англия в Европейски Съюз на фона на все по-задълбочаващата се политическа рецесия към Брекзит.

 © БГНЕС
Опонентите на развода сред Брюксел и Лондон се събраха в региона на Хайд парк преди да се насочат на марш под надпис " Оставете на хората да решат " към резиденцията на премиера на " Даунинг стрийт " 10 и по-късно към държавните здания в Уестминстър.

Протестът, който е един от най-масовите в английската столица от десетилетия насам, се провежда малко след срещата на върха в Брюксел на водачите от Европейски Съюз. На Европейския съвет в белгийската столица английският министър председател Тереза Мей получи пролонгация до 22 май за Брекзит, само че единствено при условия че договорката бъде гласувана в Народното събрание до 12 април.

Демонстрацията, проведена от групата за напън " Вотът на народа ", е сходна на тази, проведена предишния октомври, която притегли по улиците на английската столица близо половин милион души.

Тереза Мей неведнъж е отхвърляла концепцията за осъществяване на втори референдум за Брекзит с претекста, че това ще задълбочи разделянето в английското общество и ще подкопае устоите на демокрацията.
 Може да няма трето гласоподаване по договорката на Мей за Брекзит Може да няма трето гласоподаване по договорката на Мей за Брекзит
Възможно е да няма трето гласоподаване на съглашението за напускането на Англия, при положение, че то няма нужната поддръжка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР