Стотици хиляди дози ваксина AstraZeneca са доставени тайно в Австралия

...
Стотици хиляди дози ваксина AstraZeneca са доставени тайно в Австралия
Коментари Харесай

Хванаха Австралия с над 700 000 тайни дози AstraZeneca от Британия


Стотици хиляди дози ваксина AstraZeneca са доставени скрито в Австралия от Обединеното кралство , само че източникът на пратките мълчали, с цел да се избегнат несъгласия в Обединеното кралство, заяви The Sydney Morning Herald, представен от " Ройтерс ".

Първите 300 000 дози , създадени в Обединеното кралство, кацат на летището в Сидни на 28 февруари - един месец откакто Европейска комисия вкара нови ограничавания , ограничаващи износа на ваксини, създадени на континента, написа вестникът.

Друга огромна партида идва с пътнически аероплан на Emirates през март , много откакто Италия и Европейска комисия публично блокираха AstraZeneca за изпращане на 250 000 дози до Австралия.

Вестникът цитира неидентифициран английски чиновник, който споделя, че пратките до Австралия в никакъв случай не са били за сметка на разпространяването на ваксини в Обединеното кралство - едно от най-бързите в света.

Според източниците на вестника английските управляващи са решили да запазят тази информация в загадка , с цел да избегнат всевъзможни несъгласия по отношение на доставките и износа на джабове в страната.

Информацията се появява малко откакто Австралия изиска от Европейския съюз да изпрати още дози ваксина на AstraZeneca. Блокът отговори, че дефицитът на доставки е световен проблем, а освен сред Брюксел и Канбера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР