Стотици гости и жители на Смолян посетиха емблематични туристически забележителности

...
Стотици гости и жители на Смолян посетиха емблематични туристически забележителности
Коментари Харесай

Стотици в Смолян разгледаха емблематични туристически обекти по време на инициативата „Денят за вас“

Стотици посетители и поданици на Смолян посетиха емблематични туристически забележителности в града, които се включиха в самодейността на Министерството на туризма „ Денят за вас “. В плана взеха присъединяване Планетариумът в Смолян, Регионалният исторически музей „ Стою Шишков “ и Художествената изложба и през днешния ден бяха с вход свободен. Обектите, които отвориха порти, регистрираха, че през днешния ден туристите са доста повече по отношение на нормалния брой гости по това време на годината. Така в община Смолян започва зимното издание на самодейността „ Денят за вас “. Това е втори стадий на плана на министерството, тематично ориентиран към планинските общини, в които има база за зимни спортове.

Планетариумът провокира максимален интерес измежду децата. Програмата включваше „ Пътуване към Слънцето “ и „ Пътешествие в Космоса “, всяка с дълготрайност по към 40 минути. Те показват любопитна информация за съзвездията, планетите в Слънчевата система, Галактиката и забавни астрономически феномени. Интересът беше сериозен и с изключение на плануваните 2 спектакъла домакините прожектираха и ексклузивен. Представителите на обекта споделиха, че групи от региона са се обаждали авансово, с цел да си запазят места в Звездната зала. Между прожекциите посетителите разглеждаха и изложбата в Планетариума.

По информация на Регионалния исторически музей „ Стою Шишков ”–Смолян през днешния ден туристите са два, даже три пъти повече от нормалното. Основната част от посетителите бяха фамилии и по-възрастни хора. Представителите на туристическите обекти разясниха, че самодейността „ Денят за вас “ е доста потребна, тъй като оказва помощ за разпространение на локалните забележителности и предизвиква посещаемостта в по-слабо натоварения зимен сезон.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР