Стотици футболни личности, близки и приятели изпратиха в последния му

...
Стотици футболни личности, близки и приятели изпратиха в последния му
Коментари Харесай

Простихме се с големия Георги Димитров /СНИМКИ/

Стотици футболни персони, близки и другари изпратиха в последния му път някогашният капитан на националния тим и ЦСКА - Георги Димитров - Джеки. Той умря в неделя на 62-годишна възраст.

България загуби един от най-големите играчи в цялата си футболна история.

Поклонението бе на Националния стадион " Васил Левски ".

С екипа на " алените " той е петкратен първенец на България и играе на два полуфинала в европейските шампионати. Димитров има 77 мача за националния тим като в 56 от тях носи капитанската лента.

" Живота е изработен всеки да си отива съгласно годините. Голям човек, огромен футболист. Жоро не обичаше да му споделям Джеки. Бил съм му кум, а кум се става, когато имаш доверие. Чувахме се когато бе на лекувания във Франция.

Видяхме се преди да отиде в другата болница. Трагедия. Бог да го елементарни. Един огромен, огромен, огромен футболист и човек. Никога не се е възгордял. Държа се обикновено, човешки с всички. Просто един прелестен човек и футболист. Светла му памет ", сподели Валентин Михов.

„ Все си мислех, че ще прескочи. Беше мощен темперамент. Голям човек, огромен състезател и другар. Загубихме го. Просто скърбя. Вече четвърти ден единствено в главата ми се въртят мемоари какво сме правили. Бяхме дружно непрестанно. Много е тежко. Загуба за ЦСКА, за българския футбол. Светла му памет “, съобщи Джони Велинов.

" Първо Бог да го елементарни. Който симпатизира на футбола всички знаят за Георги. Знаем всички, че и игра във Франция сполучливо. Лично неговия президент го е карал със самолета, когато националния тим играеше.

Грамадно и голямо почитание към Жоро. Жалкото е, че последните години знаеше, че имаше отклонения, не си обръщаше съществено внимание за това, което го притесняваше. Животът е къс.



Той е оставил дълбоки следи в нашия футбол, а и освен. Капитан, огромен футболист и за националния тим и за ЦСКА и за другите клубни тимове. Само хубавите мемоари ще останат. Дай боже да изчезнат отрицателните приказки. Нека почива в мир и дано се сещаме постоянно за него ", сподели Димитър Пенев.

" Помагаше на нас младите и ни даваше препоръки ", сподели и Емил Костадинов
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР