Стотици деца се включиха в традиционното масово обрязване в родопското

...
Стотици деца се включиха в традиционното масово обрязване в родопското
Коментари Харесай

Масов сюнет и детска сватба в родопското село Рибново

Стотици деца се включиха в обичайното всеобщо обрязване в родопското село Рибново. Що е то детска женитба и по какъв начин се харчат 5-цифрени суми за сюнет в Родопите?

В пъстрото Рибново мотор на живота са вярата и традициите. Макар да дефинират локалните като затворени хора, истината е, че в Рибново всеки е добре пристигнал - изключително на празник, оповестява Bulgaria on Air.


От години обрязването е паметно фамилно събитие за мюсюлманите на всички места по света, по този начин е и в Рибново. Сюнетът в селото е всеобщ, а в него се включват стотици деца. Тази година за празника заплаща фамилията на Фатме и Феим. 9-месечният Феим прави първата си крачка в света на мъжете мюсюлмани.

Сюнетът е същински празник за мюсюлманите. 4 дни фамилията на дребния Феим посреща посетители, а в последния ден настава и кулминационната точка. Още от ранни зори в къщата на младото семейство се събират близки, а в подготовката се включват десетки хора.



Сюнетът е скъпо събитие и коства много средства за фамилията уредник. Обикновено масрафът доближава 5-цифрена сума. Семейството обаче получава и доста дарове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР