Стотици демонстранти прекараха тази нощ в лагер пред арменския парламент,

...
Стотици демонстранти прекараха тази нощ в лагер пред арменския парламент,
Коментари Харесай

Арменски опозиционери протестират в лагер пред парламента

Стотици стачкуващи прекараха тази нощ в лагер пред арменския парламент, настоявайки за оставката на премиера Никол Пашинян, подложен на критика поради провалянето във войната с Азербайджан за Нагорни Карабах през есента на предходната година, съобщи Франс прес.

Пашинян, чиито позиции са разтърсени след провалянето, осъди опит за боен прелом, откакто командването на въоръжените сили изиска през вчерашния ден оставката му. Той поведе двайсетхилядно шествие от свои последователи из центъра на столицата Ереван. Същевременно опозицията събра на километър оттова минимум 10 000 души пред Народното събрание, които издигнаха барикади, разпънаха палатки и увериха, че ще останат там, до момента в който министър председателят не се отдръпна.

Тази заран протестиращи блокираха всички улици към Народното събрание, подготвяйки нова проява. Гегам Манукян, функционер на партията Арменска революционна федерация, увери пред публицисти, че опозицията може да приказва с Пашинян единствено за оставката му, за каквато упорства от времето на провалянето във войната за Нагорни Карабах.

Тогава, изправена пред риск да бъде разгромена, армията изиска от министър-председателя да одобри изискванията на помирение, контрактувано от съветския президент Владимир Путин, което означаваше за Армения обилни загуби на територия. По време на шестседмичната война починаха близо 6000 души.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на независима
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР